La Caseta de les piscines, un inici de ruta per Castellvell

Punt de trobada (VIII). El bar-restaurant del municipi està especialitzat en cuina a la brasa, fan tant carn com musclos, i també es descriuen com a «una gran família»

10 octubre 2020 07:50 | Actualizado a 10 octubre 2020 08:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Seguim fent ruta pels municipis del Baix Camp amb la sèrie de reportatges ‘Punt de trobada’. Un cop més, iniciem la visita a partir d’una localització en concret: la d’un bar, cafeteria o casal. Aquesta setmana, hem seleccionat Castellvell del Camp del Camp. En aquest cas, hem volgut iniciar el volt pel Bar-Restaurant La Caseta de les Piscines, on hi ha al capdavant David Alonso i Conchi Molina. Parlem amb ella. «Som aquí fa un any i escaig i, l’experiència, deixant de banda el tema Covid-19, és positiva», enraona.

El local esdevé tot un punt de trobada tant per a gent del municipi com de les localitats del voltant. «S’hi acosta gent de Reus, d’Almoster i de molts llocs de la comarca», afirma Molina. Amb una pila d’anys d’experiència al sector, esmenta que la millor publicitat, «la que mai falla», és el boca orella. «El coronavirus ens va obligar a tancar i, tot i això, l’estiu ha funcionat bé, malgrat que les festes majors no s’hagin pogut celebrar com hauríem volgut. Ens mostrem positius i sabem que el que hem de fer és treballar molt, esforçar-nos i mostrar una bona actitud als clients», destaca. En l’àmbit gastronòmic, a La Caseta de les piscines s’han volgut diferenciar tot elaborant esmorzars de forquilla. «Aquí les elaboracions més exitoses són les fetes a la brasa. Són exemples la carn i els musclos», diu. De fet, remarca la popularitat de la costella de quilo.

Els valors que volen transmetre a la seva clientela és la confiança i la companyonia. Es descriuen com a «una gran família». «Aquí ens coneixem tots, gairebé sempre som la mateixa gent i, al darrere, hi ha un gran equip de treballadors», se n’alegra Molina. Després de passar una estona per La Caseta de les piscines, fem un tomb per Castellvell del Camp, per descobrir-lo. S’hi poden descobrir vestigis d’altres temps i d’allò més interessants, com ara la casa antiga, amb arcades, que du el nom de Cal Tramuntà (1706). També hi ha l’església parroquial de Sant Vicenç (anterior al s. XVI), que va passar per una reconstrucció (1702). Una altra de les localitzacions més importants de Castellvell del Camp és, sens dubte, l’ermita de Santa Anna. Situada en un turó i envoltada d’arbres xiprers, s’hi acullen diverses activitats arribada la Festa Major de Santa Anna (com ara, la concentració d’Annes) i esdevé una fita a la qual arribar si fem ruta senderista o corrent. En aquest sentit, també hi ha itineraris per fer caminades: hi ha la Ruta pel Camí de Prades o la del Coll de Sant Joan, entre altres.

Racons que s’han de visitar

Per esbrinar més racons emblemàtics del poble li hem preguntat a l’alcalde Josep M. Sabaté. Enumera el nucli antic, la ja esmentada ermita de Santa Anna i l’Aqüeducte del Pont del Cinto. I ens ho justifica amb un recorregut a mida: «Començarem esmorzant a La Caseta de les piscines; en acabar, entraríem al nucli antic del municipi, pel carrer Sant Jaume i, a pocs metres, trobarem el refugi antiaeri de la Guerra Civil». Tot seguit, suggereix endinsar-se al cor de Castellvell del Camp, fins a l’església, cap a «Cal Tramuntà i la font vella», destaca. Seguim «enfilant-nos» per la vila fins a arribar al puig de Santa Anna. «Allà hi trobarem l’ermita, que es remunta als segles XVI-XVII i veurem el poblat iber (segle II aC), on podrem gaudir també de les vistes de bona part del Baix Camp», destaca.

A continuació, podem baixar tot buscant el camp de futbol. «Abans d’arribar, però, anirem a buscar el ‘pont del Cinto’, un aqüeducte (s. XVII) i Bé Cultural d’Interès Local», continua. Acabarem el matí «dinant al restaurant Sanromà, de cuina catalana de l’àvia», diu per acabar.

Comentarios
Multimedia Diari