La Cinquena Marató del Priorat, un referent esportiu i del món del vi

Un any més l’esperit de la prova, que recorre sis termes municipals, és descobrir el paisatge i els cellers de la comarca

29 septiembre 2018 11:28 | Actualizado a 01 octubre 2018 15:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cinquena edició de la Marató del Priorat combinarà, el pròxim diumenge 7 d’octubre, esport, diversió i vi. Amb més força que mai, la prova de 42,195 km i més de 1.300 metres de desnivell positiu, i la mitja Marató (21,097 km i més de 600 metres de desnivell positiu), sorprendrà de nou als corredors i caminants. Fins al moment, més de mig miler de persones s’han inscrit a les curses, procedents de tot Catalunya, València, Saragossa, Guipúscoa i Tenerife. 

Així mateix, també hi participaran corredors estrangers que arribaran des de França, Polònia, Suïssa, Bèlgica i Noruega. Xavi Martí, de l’associació Dracsrunners, recorda que «la cinquena edició arriba amb més força que mai i esperem superar la xifra de participants de l’any passat». «Les sensacions que tenim amb aquesta cinquena edició, i les anteriors, és que la cursa agrada molt, tal com demostra la participació de corredors d’altres ciutats de l’estat i la representació de participants internacionals», explica Xavi Martí.

Música, teatre a l’aire lliure, disfresses, zumba... són també els protagonistes de la cita anual. «No hi faltaran els extraordinaris i divertits avituallaments, on es podran degustar els millors vins de la comarca, entre moltes altres sorpreses», asseguren des de l’organització.
Una vintena de cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant col·laboren enguany en aquest esdeveniment únic, i són: la Cooperativa Falset Marçà, Casa Gran del Siurana, Buil & Giné, Capafons-Ossó, Gran Clos, Mas Martinet, Vinícola del Priorat, Sangenís i Vaqué, Rotllan Torra, Aixalà Alcait, Prior Pons, Álvaro Palacios, Acústic, Cartoixa de Montsalvat, Mas Alta, Sabaté i Mur, Marco Abella, Celler Masroig, Celler Balmaprat i Celler Cal Pla.

Diu Xavi Martí que «es tracta d’una cursa diferent, pensada amb cor de corredor i per als corredors, on descobrir el Priorat esdevé el més plaent dels sacrificis. Envoltats d’un lúdic ambient, els participants recorren paisatges imponents, travessen vinyes i cellers en plena verema, suen i riuen, trobant recompenses a tots els seus esforços que en cap cas els deixaran indiferents». 

«Amb això, des de l’organització volem dir que «la Marató del Priorat està oberta a tota mena de participants, des d’esportistes d’elit fins als afeccionats a les carreres, excursionistes i corredors populars», expliquen des de l’organització de la cursa. «Volem fer sentir als nous corredors de la Marató del Priorat allò que molts altres ja han gaudit en anteriors edicions de la prova. I per les persones que s’apuntin en grup, l’associació Dracsrunners ofereix descomptes en la inscripció, que estarà oberta fins aquest cap de setmana», recorden des de l’organització de la Marató del Priorat.

Comentarios
Multimedia Diari