La Confraria La Verònica de Reus celebra el 70è aniversari de la benedicció i primera sortida del Pas al carrer

L’agrupació ha preparat també un vídeo muntatge per a la reflexió que s’emetrà a Canal Reus TV aquest Divendres Sant al migdia

09 abril 2020 16:50 | Actualizado a 10 abril 2020 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest Divendres Sant esdevé una jornada especial per a la Confraria La Verònica de Reus i no només perquè és una Setmana Santa reusenca ben diferent, sinó perquè enguany es compleixen 70 anys de la benedicció i primera sortida al carrer del Pas de la Verònica, la qual segons es recorda des de la pròpia Confraria, es va sufragar amb “les aportacions dels treballadors i empresaris del sector tèxtil reusenc”, esmenten.

De fet, situen el moment en què es va produir: el 7 d’abril de l’any 1950, a dos quarts de cinc de la tarda, a la Parròquia de Sant Joan Baptista. El Mossèn Salvador Escarré va ser, llavors, l’encarregat d’assumir la tasca de benedicció de la Imatge. Tot seguit, La Verònica va ser portada fins al carrer, en el marc de la processó del Sant Enterrament, i  acompanyada amb més de 300 dones, treballadores a les sedes reusenques.

El col·lectiu tenia previst recuperar la tradició de 1951 en què el Pas de La Verònica era contemplat públicament al pati de la Casa March 

Per commemorar la fita, l’agrupació tenia previst recuperar la tradició (1951) en què el Pas de La Verònica era contemplat en exposició pública, després del Viacrucis de les sis del matí, al pati de la Casa March del carrer Sant Joan de la ciutat. “Arran les circumstàncies actuals, òbviament, no podem fer-ho, però agraïm les facilitats que ens han donat els actuals propietaris per voler recuperar aquesta tradició”, diu la seva Aleix Vall, en representació de la Confraria.

Un cop arribades les cinc de la tarda, el Pas era recollit pels confrares cap a la Parròquia de Sant Joan Baptista. Allà estaria preparat per sumar-se a la Solemne Processó del Sant Enterrament.

Un vídeo muntatge per reflexionar  

L’agrupació també ha encarregat l’elaboració d’un vídeo muntatge amb imatges d’arxiu i de vessant poètic que s’emetrà a Canal Reus TV aquest Divendres Sant al migdia amb l’objectiu de fer reflexionar la gent sobre les circumstàncies actuals. Amb un poema basat en cadascuna de les lletres del nom ‘Verònica’ s’esmenten una sèrie de paraules amb frases d’un fort component emotiu i articulades pel comunicador Josep Baiges.

“L’audiovisual està elaborat amb dues simbologies: d’una banda, hi ha el vessant religiós; i d’una altra, un component d’actualitat on es parla de la realitat que ens està tocant viure. Parlem d’agermanar-nos, de respectar-nos i d’estimar-nos en la distància. I és que hi ha moltes coses importants que hem de valorar en aquests instants”, afegeix Vall. A continuació podeu veure el vídeo.

 

 

 

 

Comentarios
Multimedia Diari