Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Cooperativa de l'Aleixar vol començar a retornar part dels diners

Això es podrà fer si abans del 2 de febrer s’obté líquid mitjançant la venda d’immobles, pels quals Coselva i l’Ajuntament s’han mostrat interessats, i a través del cobrament de préstecs que s’estan regularitzant

ACN

Whatsapp
Imatge d'arxiu de la Cooperativa de l'Aleixar. FOTO: A.M.

Imatge d'arxiu de la Cooperativa de l'Aleixar. FOTO: A.M.

La Cooperativa Agrícola de l’Aleixar vol que els afectats per la fallida recuperin part dels diners abans del 2 de febrer, la data límit per presentar un concurs de creditors. 

Això es podrà fer si abans d’aquest dia s’obté líquid mitjançant la venda d’immobles, pels quals Coselva i l’Ajuntament s’han mostrat interessats, i a través del cobrament de préstecs que s’estan regularitzant. 

D’altra banda, també s’espera recuperar el fons cooperatiu en liquidar la secció de crèdit. A partir d’això, la intenció és que es distribueixi en la proporció que cada dipositari té respecte al passiu. En la pròxima assemblea es portaran a aprovació els comptes del 2017, recentment formulats, que evidencien els desajustos entre actius i passius.

«Abans de presentar la demanda de concurs, si no queda cap altre remei, la intenció del consell rector és que amb tot el líquid obtingut es procedeixi a repartir en proporció», explica l’advocat contractat per la Cooperativa, Rodrigo Fernández. Hi ha uns 140 afectats. La concreció de la venda de les oficines, el magatzem i l’agrobotiga de la Cooperativa és una de les qüestions pendents. Si es materialitza la compra per part de Coselva i l’Ajuntament, s’obtindria uns 520.000 euros. 

Els diners que falten
Per a la pròxima assemblea, que es podria celebrar entre finals de mes o principis de gener, es presentaran els nous comptes; es posarà damunt la taula la venda dels béns immobles, si ja s’han concretat les ofertes, i també la dissolució de la secció de crèdit.

Pel que fa als comptes, el consell rector ha formulat els del 2017, que presenten clares diferències amb els de l’any anterior. «Posen en relleu les deficiències que ja havia detectat el Departament d’Economia amb motiu de l’acta d’inspecció però també altres deficiències», ha explicat Fernández.

«S’havia fet constar que les imposicions dels socis pujaven a tres milions d’euros, quan en realitat pugen a cinc; hi ha dos milions més de passiu i un milió i mig menys d’actius, que s’han acreditat que no existien tot i que els últims comptes en feien menció», ha detallat l’advocat contractat per la Cooperativa.

Temas

Comentarios

Lea También