La Coordinadora Ciutadana i d'Entitats demana la dimissió del president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus

Acusa a Valentín Rodríguez de fer les funcions de 'regidor camuflat amb diner públic'

18 octubre 2017 16:53 | Actualizado a 18 octubre 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La junta directiva de l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en defensa del Territori -presidida pel vicepresident de l’Associació de Veïns Monestirs, Josep Machado- ha carregat durament contra el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), Valentín Rodriguez, demanant la seva dimissió. En un comunicat emés després de la reunió de la junta de dimarts passat a la nit, la Coordinadora defineix a Rodríguez com «president veïnal del Mas Vilanova, que fa de funcionari de l’Ajuntament de Reus, amb un sou municipal i una agenda paralel·la a la del senyor alcalde, exercint funcions d’un regidor camuflat amb diners públics».

En el mateix comunicat, la Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en defensa del Territori assegura que Valentín Rodríguez «en comptes de desenvolupar un treball designat dins del consistori, és una persona alliberada que treballa a les ordres de l’alcalde de Reus, que a més el blinda en tot i l’utilitza políticament perjudicant greumente a la Federació d’Associacions de Veïns».

Per aquest motiu,la Coordinadora demana públicament «a l’alcalde de Reus i al senyor Valentín Rodríguez que no utilitzin la Federació de Veïns amb finalitats polítiques partidistes, ja que en el cas de Rodríguez és incompatible amb el seu càrrec de funcionari municipal».

Diners públics

La junta directiva de la Coordinadora segueix en el seu comunicat amb un to molt dur contra Valentín Rodríguez afirmant que «no és possible que un president veïnal i funcionari rebi milers d’euros de subvencions municipals, ja que està incomplint un requisit imprescindible i moral, com és la transparència i aprofitament de les seves funcions. Sigui legal o no, creiem que l’alcalde de Reus i el secretari municipal haurien de donar explicacions, mitjançant l’informe corresponent, de la seva activitat i la comptabilitat del seu càrrec».

La Coordinadora també defineix la gestió de Valentín Rodríguez al capdavant de la FAVR com a «nefasta per a tota la societat civil plural de Reus. Està representant a unes associacions de veïns que no són totes les que hi han a la ciutat, prenent partit per unes i menyspreant a unes altres, manipulant al seu capritx i incidint en les decisions que prenen els polítics del seu àmbit d’influència».

‘Etapa pèssima’

Per últim, l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en defensa del Territori demana que «aquest senyor dimiteixi i posi fin a una etapa pèssima. Reus ha de tenir un lider veïnal diferent, que aporti una mica més del que fins ara ha fet l’actual president dela FAVR».

Per la seva part, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus, Valentín Rodríguez, va declinar contestar les acusacions de la Coordinadora i no va voler fer cap declaració al respecte al Diari de Tarragona. En l’actualitat, la FAVR compta amb una trentena d’associacions de veïns de Reus federades.

Comentarios
Multimedia Diari