La Creu Roja, clau per fer front a l’emergència social a Reus

L’entitat col·labora realitzant més de 200 nous serveis i ja ha fet diverses donacions

10 julio 2020 10:00 | Actualizado a 11 julio 2020 11:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pla de Xoc Alimentari liderat per la Regidoria de Benestar va començar a funcionar el passat 29 d’abril i des del primer moment ha comptat amb el suport de Creu Roja.

A causa de l’emergència social generada per la Covid-19, atenen conjuntament a 75 famílies més de les habituals, les quals reben tres dies a la setmana la Cistella Covid subministrada pel Programa de Gestió Alimentària. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, calcula que el servei es va augment en un 70% en el punt més àlgid de l’emergència alimentària i assegura que la col·laboració ha estat clau per poder fer front a la demanda de més de 700 nous lots d’aliments entre el 16 de març i el 21 de juny: «el nombre de persones i famílies de la ciutat que necessiten ajuda alimentària ha crescut de manera exponencial i les persones voluntàries de Creu Roja han estat cada dia, també en els moments més difícils, al seu costat».

A part de l’atenció a la ciutadania al punt de distribució d’aliments que tenen a la ciutat, Creu Roja també ha posat a la disposició del Pla de Xoc Alimentari diversos recursos per ajudar a les famílies necessitades. Entre altres, ha aportat 100 moneders electrònics amb 100 euros per comprar productes de primera necessitat als supermercats BonÀrea i 100 més amb les mateixes condicions per compres als supermercats Bonpreu; 150 lots valorats en uns 3.000 euros; lots d’higiene i 6 tones d’aliments recaptats durant la recollida solidària del 25 al 28 de junt, organitzada conjuntament amb la Fundació Carrefour. A més, ha aportat voluntaris a les espigolades la Fundació Espigoladors. Aquesta organització, que lluita per frenar les pèrdues i el desaprofitament alimentari, destina ara la recol·lecta de fruita i verdura al Programa de Gestió Alimentària.

Comentarios
Multimedia Diari