La DOP Siurana preveu una producció 3,5 milions de litres d'oli, amb un descens del 30% respecte el 2015

La plaça de la Llibertat de Reus acollirà els dies 11 i 12 de novembre la Fira de l'Oli nou, que enguany arriba a la seva 20a edició

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La producció d'oli de la DOP Siurana d'enguany es preveu que sigui de 3,5 milions de litres, un 30% inferior a la de l’any passat. Així ho ha explicat aquest dimarts a Reus el president del Consell Regulador d’aquesta Denominació d’Origen Protegida, Antoni Galceran, qui ha assenyalat que aquest descens seria conseqüència de la sequera dels darrers mesos, com també de l’alternança característica de la collita mediterrània. Galceran ha donat les dades en el marc de la presentació de la 20a Fira de l’Oli DOP Siurana, que se celebrarà els dies 11 i 12 de novembre a la plaça de la Llibertat.

El certamen suposa la primera oportunitat en tot Catalunya on els consumidors podran tastar l'oli nou de la temporada. En el marc de l’esdeveniment, doncs, la ciutat ha preparat un conjunt d'activitats paral·leles i complementàries per tal de donar la benvinguda al visitants de la fira i que aquesta sigui una autèntica festa de l'Oli Nou. Segons ha destacat aquest dimarts la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, "les enquestes que hem fet assenyalen que un 60% dels visitants són de fora de la ciutat, i la meitat vénen de Barcelona i la seva àrea d'influència". Precisament en aquest sentit, i tenint en compte que suposa una atracció per visitants d’arreu del país, els hotels de Reus realitzen una oferta especial de cap de setmana, amb un 30% de descompte sobre el preu de la tarifa, una ampolla d’oli nou, tiquet per l’esmorzar degustació i un tiquet cultural que inclou entrades per visitar el Gaudí Centre, el Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata i els Museus de Reus.

La Fira compta enguany amb la participació d’una vintena dels productors més importants de la DOP Siurana, i comptarà amb nombrosos actes lúdics i adreçats a diferents tipus de públics. Així, entre d’altres, s’organitzaran tastos d’oli oberts a tot el públic, el Gremi de forners de Reus i Baix Camp oferirà el pa de Reus i coca i sucre i tindrà lloc una jornada tècnica de la mà del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

Llonganissa de vermut, patates i olives

La festa de l’oli nou és l’acte més popular de la Fira i arribarà el dissabte 12 a la plaça de la Llibertat. Tindrà lloc a partir de les 10 hores i consisteix en un esmorzar degustació de l’oli nou. La previsió és que enguany es serveixin 3.000 racions d’esmorzar. Seguint la tradició d’elaborar una llonganissa especial per a l’ocasió, Casa Borrull oferirà enguany una llonganissa de vermut, patates i olives.

Enguany s’impliquen en el certamen totes les entitats comercials de Reus (Unió de Botiguers, el Tomb, Passeig Comercial El Pallol i Eix Prim Sunyer). Així, els aparadors dels diferents establiments s’ambientaran amb la temàtica de l’oli. Els Mercats Central i del Carrilet, per la seva banda, també hi prendran part, obsequiant els seus clients amb butlletes per un sorteig. A més, tindran lloc les desenes Jornades Gastronòmiques de l’Oli Siurana, amb una vintena de restaurants que oferiran una degustació d’oli nou al principi dels àpats. En aquest cas, es durà a terme del 4 al 13 de novembre.

Caelles ha subratllat la importància d’aquest esdeveniment, remarcant que “cada cop s’impliquen més sectors de la ciutat. La fira va venir, es va consolidar i esperem que s’hi quedi molt de temps”, ha insistit.

 

Comentarios
Multimedia Diari