La Diputació i Reus convoquen els premis als millors olis d'oliva verge extra

Els guardons premien l'esforç realitzat pels productors del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revaloren els olis d'oliva de major qualitat organolèptica

14 noviembre 2018 19:00 | Actualizado a 17 noviembre 2018 12:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l'Oli) als millors olis d'oliva verge extra 2018. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l'esforç dels productors d'oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i revalorar els seus olis. Els participants poden inscriure's fins al 23 de novembre, a les 15.00h.

Podran optar a aquests guardons tots els olis que provinguin d'almàsseres de la demarcació degudament registrades en el Registre d'Indústries Agroalimentàries de Catalunya i inscrites a les Denominacions d'Origen Protegides Baix Ebre - Montsià, Siurana o Terra Alta. Cada almàssera pot presentar un sol oli a concurs i haurà de ser de dipòsits situats a les instal·lacions pròpies. L'oli participant ha de ser de la campanya 2018 i la mostra presentada ha de procedir d'un lot homogeni de 500 litres com a mínim (més informació sobre els premis al 629 866 126).

Els olis d'oliva verge extra de producció convencional i ecològica presentats a concurs es classificaran en tres grups d'acord amb les característiques que presentin: Fruitat verd amarg, Fruitat verd dolç i Fruitat madur. El jurat atorgarà un premi i un accèssit a cadascun dels tres grups.

Els premis consistiran en la compra dels olis embotellats guanyadors per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories, per part del Centre de Desenvolupament de l'Oli. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus podran promocionar-los a través de diferents accions. A més, les almàsseres podran fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra.

Els premis es lliuraran el 14 de desembre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus. El CDO, gestionat per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus, reconeix des de fa dotze anys els millors olis d'oliva verge extra que s'elaboren a la demarcació.

 

Comentarios
Multimedia Diari