Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La FRAC lamenta no haver dut la rua ‘al centre de Reus’

Malgrat celebrar el 40è aniversari de la recuperació de la festa, els actes segueixen sent els mateixos que en edicions anteriors

Cristina Valls

Whatsapp
L’autor del cartell de Carnaval és Carles Camí. FOTO: alba mariné

L’autor del cartell de Carnaval és Carles Camí. FOTO: alba mariné

El Carnaval d’aquest 2018 ja compta amb programa d’actes i, malgrat celebrar el seu 40è aniversari, se seguiran duent a terme els mateixos que en edicions anteriors.

Ho justificava ahir dilluns el president de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval (FRAC), Pere Turellols, en el marc de la també presentació oficial del cartell.

«Tenim imaginació, no ens en manca, però vam creure que aquest esdeveniment ja té prou actes com per afegir-ne més, no voldríem que, per la novetat, els actes de sempre perdessin l’acollida de sempre», va destacar.

Malgrat tot, va anunciar que entre els mesos d’abril i maig existiria la possibilitat de dur a terme una exposició de cartells, però «de moment, esperarem a enllestir el Carnaval».

Turellols també va lamentar que la rua de dissabte «no entri al centre de Reus, tot i que sabem que hauria millorat, perquè molts l’hem viscuda i val molt la pena», va dir tot carregant contra les autoritats, les quals «finalment no ho van veure clar». 

Amb tot això, va descriure alguns actes com a «imprescindibles»

Va ser el cas de l’arribada del Rei Carnestoltes, la rua de dissabte i l’Expro-profit. Preguntat sobre la tria de Mandríl·lia per dur a terme el pregó, Turellols va explicar que «com és habitual, escollim entitats locals i vam creure una bona idea que professionals en el món de la interpretació encapçalessin l’acte, on participaran entre unes 53 colles, de les 60 associades». 

Per la seva banda, l’autor del cartell, Carles Camí, també present a la trobada, va descriure el seu procés mitjançant el qual es va basar per elaborar l’obra. «Com cada Carnaval, pensem a no deixar indiferent ningú i com que la polèmica és pròpia d’actes així, vaig pensar en inspirar-me en l’actualitat política catalana», va detallar Camí.

A més, va afegir que «a l’hora de fer el cartell, vaig consultar-ho amb els seus autors i van acollir molt bé la idea, ja que la composició era meva i m’inspirava en una idea», rebla l’artista.

Temas

Comentarios

Lea También