La Federació de Veïns de Reus fa una crida a consumir al comerç local

Demanen a la ciutadania, a través d’una campanya, que es conscienciï de la importància de mantenir les botigues de barri

26 mayo 2020 17:22 | Actualizado a 30 mayo 2020 07:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) ha editat cartells per a conscienciar a la ciutadania de la importància de consumir al comerç local. El seu president, Marcos Massó, posa especial èmfasi «amb aquells que han hagut d’estar tancats durant el confinament». «Fem una crida perquè la gent col·labori», afegeix. La campanya s’està fent sota el lema «fes compres de proximitat. Ajudem-los. Sense ells, el barri no seria el mateix», i s’han editat alguns cartells, on es destaca que el comerç local «ofereix un servei de qualitat, productes de proximitat, tracte personalitzat i genera ocupació».

Tal com es remarca des de la federació, la campanya va dirigida a tots els barris de la capital del Baix Camp, «perquè més enllà del centre, de la plaça Mercadal, la plaça Prim... els barris també existeixen, i això és el que volem reivindicar. Cal que la gent creï consciència», exclama Massó. També des de la FAVR es vol recordar que «els comerços sempre els hem tingut al costat, doncs ara que ens necessiten, ajudem-los», i s’afegeix: «No es tracta únicament per sortir de l’actual crisi, sinó que és una consciència que la ciutadania hauria de tenir sempre present». 

«Les pèrdues no es recuperaran»

Per la seva part, la presidenta de la Unió de Botiguers, Meritxell Barberà, explica que no s’ha fet un balanç de les pèrdues econòmiques causades per la crisi del Covid-19. Malgrat tot, es mostra contundent en afirmar que «les pèrdues de tenir gairebé dos mesos els comerços tancats són pràcticament impossible de recuperar». Barberà també reivindica el paper de les botigues de barri i de proximitat, ja que «la ciutat no és el mateix sense el comerç». D’altra banda, i més enllà de les pèrdues econòmiques generades, des de la Unió de Botiguers es remarca que la crisi també ha servit per «obrir els ull i veure la necessitat de digitalitzar-se». Malgrat tot, no es deixa de banda a les botigues físiques, el que consideren que és l’essència del comerç.

Comentarios
Multimedia Diari