La Festa Major de Cornudella suma una trentena d’actes

Una de les novetats de la programació és un tobogan d’aigua gegant. Les festes començaran demà i s’allargaran fins al 20 d’agost. L’escriptora Coia Valls pronunciarà el pregó el dia 17

11 agosto 2018 18:19 | Actualizado a 11 agosto 2018 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Cornudella de Montsant donarà demà la benvinguda a la Festa Major. Una de les principals novetats és el tobogan d’aigua gegant, de 75 metres de longitud, que s’instal·larà el dilluns durant tot el dia al carrer del Balç. Tot seguit se celebrarà la festa de l’escuma. Les festes van tenir un preludi, la setmana passada, amb la celebració de la 22a edició del torneig de vòlei-pantà.

L’escriptora reusenca Coia Valls serà l’ecarregada de llegir el pregó de la Festa Major de Cornudella de Monsant el 17 d’agost (22 hores) des del balcó de l’Ajuntament. Coia Valls, guanyadora del Premi de novel·la històrica Néstor Lujan, és una habitual dels actes culturals que se celebren a Cornudella i a Siurana. 
El dimarts, 14 d’agost, la programació tindrà com a protagonistes una sessió de contacontes a la Biblioteca municipal a càrrec de la Pili (18 h); i l’espectacle Struc Magic Theater a la plaça de la Vila (22.30 h).

L’endemà, s’organitzarà, a les dotze del migdia, una visita guiada a l’Arxiu Morató Aragonès al Casal Jaume I, i a les 23 hores una sessió de Cinema a la Fresca a l’envelat. 

Altres actes destacats de les festes són el Concurs de Narrativa a la Biblioteca Municipal (12 h), el Concurs de dibuix (17 h) i la Caminada Nocturna ‘Tomb al pantà’ (21 h). Els tres actes se celebraran el dijous 16 d’agost. 

Des del consistori de Cornudella destaquen que «la Festa Major ha aconseguit salvar la Caminada Nocturna, que se celebrarà per quarta edició, i que va córrer perill per falta de voluntaris. Una crida feta per l’Ajuntament ha aconseguit aglutinar un grup de gent que la tornarà a tirar endavant». Altres actes destacats són la Trobada gegantera (18 d’agost, 17 h); la Diada castellera (19 d’agost, 17 h) amb les actuacions dels Brivalls de Cornudella i dels Xiquets de Reus; el concert vermut amb Marta Garcia i Fito Luri (19 d’agost, 13 hores), i l’actuació musical d’un cantant solista solsonenc molt estimat a Cornudella, Marc Anglarill (diumenge, 19 d’agost). Destaca també l’escenificació teatral que el recentment constituït Grup de Teatre de Cornudella farà, diumenge 19 a les 22.30 hores, posant en escena No et vesteixis per sopar, una comèdia d’humor de Marc Camoletti, amb música en directe de l’Orquestra La Simfin dels Arrelats, dirigida per Núria Campiña i Noè Forés. Balls i concerts per a totes les edats completen, junt amb els inflables per la canalla, el gruix de la Festa Major.

Comentarios
Multimedia Diari