La Festa Major de Reus no tindrà tronada infantil

L'Ajuntament fa marxa enrere i decideix suspendre la cinquena tronada, que havia presentat com la principal novetat del Sant Pere d'enguany

07 junio 2017 14:58 | Actualizado a 04 julio 2017 14:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Finalment la Festa Major de Sant Pere no tindrà tronada infantil. L'Ajuntament de Reus ha pres la decisió després que aquest dimecres s'hagin reunit l'alcalde Carles Pellicer i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, amb la Comissió de Protocol de la Festa Major. Així mateix ho ha anunciat el consistori a través d'un breu comunicat que només exposa com a motius de la decisió el fet "de preservar les característiques tècniques de la tradicional Tronada de Sant Pere".

La retirada de la tronada infantil deixa la Festa Major sense la principal novetat que s'havia anunciat per enguany. Durant l'acte de presentació del programa de festes, des de l'Ajuntament es va manifestar que l'objectiu de la mesura era donar tot el protagonisme als més petits aprofitant la celebració de la capitalitat cultural. Però des del primer moment, l'anunci va generar tot tipus d'opinions. Les més crítiques van anar sorgint a través de les xarxes socials, però també des de dins del propi Seguici Festiu. Sobretot pel fet que la inclusió d'una tronada infantil desvirtuava la seva solemnitat com a canal per commemorar moments especials. 

En la mateixa línia s'expressaven aquesta mateixa setmana des de Carrutxa. En un article publicat pel Diari, des de l'entitat asseguraven que els motius exposats eren insuficients i que, per tant, "no tenia sentit" fer petar una cinquena tronada. "No hi ha tronades infantils, n'hi poden haver de més curtes, però no són tronades", manifestaven des de Carrutxa. També afirmaven que "la finalitat de la tronada és anunciar o assenyalar moments especialment significatius i la cercavila infantil del dia 27 no és un esdeveniment de caràcter especial". 

 

Comentarios
Multimedia Diari