Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Festa Major de Sant Pere de Reus tindrà una tronada infantil

Per primer cop a la història s'encendrà una cinquena tronada dedicada als infants de la ciutat i que precedirà la sortida del Seguici Petit. Entre els més de 200 actes programats també destaca la recuperació del Ball infantil de Marcos Vicente

Francesc Gras

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una de les tronades de les festes de l'any passat a Reus. Foto: Alba Mariné

Imatge d'arxiu d'una de les tronades de les festes de l'any passat a Reus. Foto: Alba Mariné

Els nens i nenes de Reus seran els veritables protagonistes de la Festa Major de Sant Pere 2017. En un fet sense precedents, les festes d'enguany comptaran amb una tronada infantil que petarà a la plaça Mercadal el dia 27 a la tarda. Serà amb motiu de la sortida del Seguici Festiu Petit que també estrenarà el Toc de Festa Major Petita des del campanar de Reus. Moltes d'aquestes novetats, segons ha explicat l'alcalde Carles Pellicer han sorgit arran de les propostes realitzades en el Consell d'Infants Ciutadans per dinamitzar el protagonisme infantil amb motiu de la celebració de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Així doncs, la Festa Major d'enguany tindrà fins a cinc tronades, ja que les més tradicionals no experimentaran cap canvi. Però aquesta rellevant novetat no serà la darrera, ja que en el conjunt dels més de 200 acte programats també està prevista la recuperació del Ball de Marcos Vicente, el dia 21 de juny a la Casa Rull. Es tracta d'un ball infantil promogut pels centres escolars la Vitxeta i l'Institut Escola Pi del Burgar. 

Durant l'acte de presentació del programa de la Festa Major d'aquest dimarts també s'ha donat a conèixer el cartell, que enguany ha estat dissenyat per Ton Garcia, un  alumne de l'Escola Maria Cortina que ha estat el guanyador del concurs escolar convocat de manera extraordinària per commemorar la capitalitat cultural de Reus. De fet, entre tots els actes n'hi ha una setentena dedicats a la cultura popular i una trentena a concerts i actes musicals.  

Imatge de la presentació del cartell a l'Escola Maria Cortina. Foto: Ajuntament de Reus

Entre aquests destacaran els concerts vermut que es faran al jardí de la Casa Rull amb conjunts com Tamborino So Obstinat, Landry i l’Orquestra Gitana i la Banda de la Festa Major. Les revetlles portaran el segell de l’orquestra Centauro (plaça de la Llibertat), la revetlla jove amb All i Oli i De Noche, la Nit de Marxa a la Palma i la revetlla Open Air al passeig de Mata.

Aniversaris

En aquest Sant Pere arribarà la tercera edició de la Nit de Fer l’Índiu, que en aquesta ocasió tindrà com a element convidat el Ball de Gitanes, el qual celebra els seus 35 anys. Altres elements o balls estan d’aniversari aquest 2016: el Drac arriba als 25 anys, mentre la Víbria i el Basilisc assoleixen els 10 anys. D’altra banda, el 17 de juny el Ball de Prims celebrarà amb un taller de ball obert a la ciutadania el 35è aniversari de la recuperació i els 25 anys de la seva incorporació al seguici festiu. També fan aniversaris els Nanos realitzats per l’artista Modest Gené que s’exposen a la renovada exposició “Ara Toca Festa” del Museu de Reus (70 anys), el Ball de Pastorets Infantil (10 anys), el Canó de les Festes (15 anys) i el Ball de Prims Petit (10 anys).

La Nit de Fer l'Índiu arribarà enguany a la seva tercera edició amb el Ball de Gitanes com a protagonista convidat

Pregonera i convidat d’honor

La periodista reusenca Montse Llussà serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major d’enguany, en un acte que es farà al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus el dissabte 24 de juny. La pregonera encendrà tot seguit la primera tronada de la Festa Major. D’altra banda, el convidat d’honor a Completes, el dia 28 de juny al vespre, serà el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya Santi Vila, el qual participarà a la processó d’anada i tornada del seguici a l’ofici de Completes -en què també hi són convidats els alcaldes del Baix Camp i el president del Consell Comarcal- i serà l’encarregat d’encendre la tronada d’aquest moment de la Festa Major.

Temas

Comentarios

Lea También