La Festa Major del Baix Camp

Centenars de famílies s’apleguen a Riudoms per viure una festivitat única amb la participació de 35 grups festius 

21 octubre 2018 18:11 | Actualizado a 23 octubre 2018 11:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Gegants de Les Borges del Camp, Prades, Pratdip, Riudecols o Montbrió del Camp. El majestuós Cavall de Riudoms, quatre corals de la comarca o els Nanos de Reus. Tot això i molt s'ha pogut veure aquest diumenge a Riudoms amb el que ja es pot considerar com la Festa Major del Baix Camp. Durant tot el matí, centenars de famílies han omplert els carrers del centre del poble per veure desfilar fins a 35 grups festius i presenciar els seus balls de lluïment des del centre de la plaça de l’Església. També la meteorologia ha acompanyat amb un sol més propi de l’estiu que de la tardor.

«Hem aconseguit que el Baix Camp sigui el centre cultural de Catalunya», ha assegurat el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, dirigint-se al públic des de l’escenari instal·lat al centre de la plaça. Des de la institució, organitzadora de la I Festa Major Comarcal, també han explicat que la festivitat volia «posar en valor» i «demostrar el ric patrimoni cultural i associatiu que té el Baix Camp».

La llarga cercavila, formada per un miler de persones, ha començat sobre dos quarts d’11 del matí i ha finalitzat a la plaça de l’Església unes dues hores més tard. Mentre els més petits i els seus pares repassaven tots els gegants i es feien fotografies, al centre de la plaça començaven les actuacions de lluïment. També ha estat el torn de les corals, que han posat les notes musicals de la festa.

Els plats del Baix Camp

Molts els assistents han aprofitat llavors per agafar forces i combatre la forta calor amb una mica de Vermut de Reus i visitant l’espai gastronòmic situat a la mateixa plaça. Aquest ha consistit en una llarga fila de petits estands on cadascun dels municipis participants oferia el seu plat més típic. En alguns casos, fins i tot, s'han format petites cues per poder aconseguir la ració. Aquest ha estat el cas del conill cruixent amb aromes d’Almoster, la coca en recapte de Castellvell del Camp, la llonganissa de Maspujols o els fideus rossos de Cambrils. En total, una vintena de propostes culinàries que també formen part de totes les festes majors.

Comentarios
Multimedia Diari