La Festa del Mandongo de Bot és un reclam a les tradicions

Se celebrarà aquest dijous 6, un any més amb l’objectiu de mostrar als més petits i als joves com s’elaboraven artesanalment els embotits

04 diciembre 2018 10:04 | Actualizado a 04 diciembre 2018 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Bot celebrarà aquesta setmana, el dijous dia 6, la XIII Festa del Mandongo, una activitat organitzada per l’Associació de Dones La Donzella. La festa es va iniciar com una manera de recuperar les tradicions que es feien antigament com, en aquest cas, el moment de la matança del porc i de preparar la carn i els embotits per a tot l’any. La presidenta de l’associació, Anna González, recorda com de petita «era un dia de festa a casa». Es va voler recuperar aquesta tradició, en especial, per mostrar-la als més petits i joves.

Per això, el dia de la festa comença sempre amb una representació de l’elaboració artesanal del mondongo. La representació començarà a les 10.00 h al Poliesportiu Municipal, i va acompanyada d’activitats diverses com parades d’elements artesanals, degustacions de les talladetes o un esmorzar d’entrepans d’embotits artesanals, entre d’altres. Un cop acabat el matí, la festa es traslladarà al Club Esportiu on, a partir de les 14.00 h, se celebrarà un dinar popular que acabarà amb música i ball. Tots els participants s’emportaran cap a casa una safata amb un tros de xoriço, botifarra de carn i llonganissa. 

Els joves participen en l’organització i col·laboren en les activitats, demostrant que l’objectiu principal de la festa s’està complint. «Busquem que aquestes tradicions no quedin en un simple compte de iaies, sinó que ells ho puguin viure i conèixer de primera mà, i ho estem aconseguint», destaca la presidenta. 

Comentarios
Multimedia Diari