Más de Reus

La Fira de Sant Jaume arriba amb novetats pels més petits

El certamen tindrà lloc dos caps de setmana per afavorir l’assistència de més visitants. Els més petits també seran els protagonistes

Isabel Limón

Whatsapp
La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, presenta el cartell de la fira de Sant Jaume. Foto: I.L.

La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, presenta el cartell de la fira de Sant Jaume. Foto: I.L.

La tradicional Fira de Sant Jaume de Reus arriba un estiu més carregada d’activitats i espectacles. Enguany, com a novetat, es distribuiran els actes en dos caps de setmana per tal d’atreure una major afluència de visitants, turistes i amants del món eqüestre que vulguin gaudir de les jornades. A més a més, el programa està especialment destinat als més petits de la casa amb jocs i àrees temàtiques. 

Amb aquesta nova edició, perdura un dels certàmens firals més antics de la demarcació, creat el 1343 i que se celebra fins a l’actualitat. L’acte consolida la capital del Baix Camp com a referent de la cultura dels cavalls. Les jornades s’enceten divendres, 19 de juliol, amb el Campionat de Catalunya de Morfologia de Cavalls de Pura Raça, unes proves que rebran quasi un centenar d’exemplars i que s’allargaran fins al diumenge 21 de juliol.  

Després d’uns dies de descans, dimecres 24 i dijous 25 se celebrarà la tercera edició del torneig de ‘Horseball’, un esport  eqüestre que combina bàsquet, rugbi i polo. La final d’aquesta modalitat esportiva tindrà lloc el divendres 26 de juliol a les 19h i servirà per inaugurar oficialment la fira instal·lada al recinte del Parc de la Festa. 

El primer dia tindrà lloc una exhibició de ball a càrrec de la Coordinadora de Dansa de Reus, una sortida de la Cursa Nocturna Sant Jaume 2019, i un espectacle eqüestre a càrrec del genet francès Laurent Galinier.  Dissabte, 27 de juliol, s’organitzarà una jornada on es podrà gaudir de concursos de doma on s’incorporarà, com a novetat, la fusió dels cavalls muntats amb sessions on els participants es desplaçaran en bicicleta. 

La 23a Combinada de Curses de Portadors de Sacs d’Avellanes i les exhibicions de ball a càrrec de la Sala New York de Reus seran altres de les activitats. El vespre de diumenge, 28 de juliol posarà punt final a la diada oferint concursos de doma clàssica i Ponis, volteig acrobàtic i balls de Country, entre d’altres.

Espectacles per als més petits 

Els protagonistes de molts actes en seran els més petits. El president de l’Associació d’Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona, Enric Espasa, ha explicat durant la presentació de la fira que aquesta estarà carregada de novetats. «Els espectacles nocturns giraran entorn dels indis. A banda, com a sorpresa, apareixerà el personatge de la princesa Xena, que entrarà a l’escenari volant». 

La fira de Sant Jaume tornarà a comptar amb una important oferta gastronòmica que tindrà com a distintiu els productes de proximitat i locals. En aquest sentit, Espasa defensa que es vol arribar a la varietat més gran de públic possible. «Intentarem portar moltes activitats perquè ningú marxi decebut».

Temas

Comentarios

Lea También