La Fira de l'Oli DOP Siurana de Reus tindrà una demostració de cuina

El certamen és aquest divendres i dissabte, 17 i 18 de novembre, a la Plaça de la Llibertat

14 noviembre 2017 12:23 | Actualizado a 15 noviembre 2017 15:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els dies 17 i 18 de novembre té lloc a la plaça de la Llibertat la 21a Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen organitzat per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la DOP Siurana, els quals, presenten de forma col·lectiva el seu oli nou. En l’organització de la Fira també hi participa el Gremi de Forners de Reus i Comarca i les entitats comercials de la ciutat.

La fira ofereix enguany com a novetat el showcooking «Textures i cuina de l’oli d’oliva». Aquesta acció es realitza en el marc de la Capital de la Cultura Catalana i amb el patrocini d’Unió Corporació Alimentària de Reus. Pep Nogué, xef, professor de cuina i divulgador gastronòmic realitzarà el dissabte a les 18:30h una demostració pràctica de la seva cuina al públic assistent, posant en valor les qualitats de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i el seu potencial gastronòmic. Posteriorment, se servirà una degustació de la tapa realitzada en directe.

La Fira, en la que aquest any participen 18 dels productors més importants de la DOP Siurana també presenta una vessant lúdica i festiva, i al llarg del dia i mig que dura el certamen, es realitzen diverses activitats dirigides a tots els públics, inclós el familiar.

Aquest any, es continua premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra de 5 litres d’oli, s’obsequiarà amb butlletes «rasca-rasca» amb premi segur als compradors. Entre els obsequis hi ha botelles d’oli, pans i coques, botelles de vermut, entrades per visitar el Gaudí Centre i l’Institut Pere Mata, experiències oleoturístiques a molins d’oli de la DOP Siurana, àpats en restaurants de Reus i hores gratuïtes als aparcaments municipals de Reus.

L’acte més popular de la Fira es realitza el dissabte al matí, a partir de les 10 h, en que té lloc la 'Festa de l’oli nou', que consisteix en un esmorzar degustació de l’oli nou per a tots els assistents. Està previst que es serveixin 3.000 racions d’esmorzar. A l’esmorzar es servirà pa artesà de forner, acompanyat de tomacons, embotit, avellanes i coca dolça, tot regat amb oli nou DOP Siurana. Com ja és tradicional, l’establiment Casa Borrull de Reus serà l’encarregat d’elaborar la llonganissa especial que es servirà únicament en aquest esmorzar popular.

Comentarios
Multimedia Diari