La Fira del Vi de Falset bat el rècord de cellers: 83

La cita anual, que arriba a la seva 24a edició, es durà a terme al municipi avui divendres, demà i diumenge amb tastos i concerts 

03 mayo 2019 12:01 | Actualizado a 17 julio 2019 12:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira del Vi de Falset arriba amb una pila de novetats avui divendres, demà dissabte i passat, diumenge. I és que, a banda de tornar amb tastos i activitats lúdiques, bat el rècord quant a participació de cellers: hi haurà fins a 83, dels quals 74 tindran representació amb un estand a la fira i, els nou restants, hi seran als tastos, tant en els populars com als d’àmbit professional. L’acte s’inaugurarà demà dissabte (12h) per part del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Teatre de l’Artesana de Falset. 

Una altra novetat serà l’estrena d’un espai solidari, destinat a acollir iniciatives de cellers que impulsin activitats en benefici de la societat. En aquest sentit, s’hi comptarà amb els vins del Masroig Vi Solidari i d’Ilusion+, els quals tenen una llarga trajectòria en projectes solidaris. 

En aquest mateix espai serà possible poder tastar aquests vins, embotellats amb finalitats socials. Sobre aquest tema, l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, explica que «any rere any, rebem una fira millor organitzada i el factor solidari sempre hi és present. Molts dels diners que recapten els cellers, es destinen a causes socials i això diu molt del seu tarannà».

Amb tot, també destaca el complet programa d’activitats: «Si comparem els primers anys que dúiem a terme la fira, hem evolucionat molt. Es tracta de la mostra de referència de la DOQ Priorat i la DO Montsant, les quals estan representades en un 60 i un 40%, respectivament. Des de fa dos anys, a més, s’obre la fira el divendres a la tarda, per aconseguir que hi hagi molts més visitants.

Falset es converteix durant aquests dies en la capital del vi». La festa, però, s’estén a tota la comarca, ja que a banda dels actes realitzats al municipi, també hi ha activitats a Bellmunt amb el Tast de les Mines i la Nit de les Mines; a Porrera, el Tast de carinyenes i Organic Soirée; a Capçanes, la Nit de les garnatxes; a Gratallops, el Tast amb dones, el Vi-night i Tast amb llops; al Masroig, la Trobada de Food Trucks; a Torroja, el Tast de Cal Compte; i a Els Guiamets, els #Vimets. La Cooperativa de Falset-Marçà serà una de les localitats més importants a la cita, ja que aquest any també celebra el seu centenari.

Cent anys d’història

En aquesta edició, la Cooperativa serà seu de tres concerts: vindrà el grup Animals (dissabte, 12h), Tarraco Surfers (dissabte, 14h) i Quimi Portet (dissabte, 19h). «Fa prop de cinc anys que hi duem a terme concerts-vermut que se’n diu.

Estem molt contents d’haver assolit aquesta fita i pensem que el fet de potenciar la nostra activitat –com fem el vi i qui el fa– esdevé un incentiu per al turisme/enoturisme i ens ajuda a fer-nos visibles. Això beneficia a la Cooperativa. El secret de cent anys d’història no és altra cosa que el resultat d’anys de tenacitat i un gran amor per la terra, perquè tots creiem en el que treballem, tant els 200 socis productors com els prop de 20 treballadors», valora el coordinador de màrqueting de la Cooperativa Falset-Marçà, Ferran Vidilla. 

De fet, la façana de la Cooperativa també presentarà una cara nova i estarà arreglada per a l’ocasió, ja que s’ha pintat recentment. «Creiem que la Fira s’ha consolidat perquè aposta fort pel territori, ens ha unit la vinya, el valor de treballar junts», diu Vidilla. 
Per consultar la resta de programació d’actes de la Fira del Vi, es pot consultar www.firadelvi.org.

Comentarios
Multimedia Diari