La Flama del Canigó s’estén pel territori

Una trentena de delegacions i municipis de la comarca van recollir ahir la Flama per encendre la foguera de Sant Joan. Durant la hissada de bandera de la Festa Major es va anunciar que Pere Aragonès encendrà la tronada de Completes

24 junio 2019 15:42 | Actualizado a 12 julio 2019 09:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un any més, la Flama del Canigó va arribar a la tarda i ben puntual a la ciutat per poder abastir a tots aquells que ho desitgin de foc per il·luminar la Nit de Sant Joan. Després de la recepció al Santuari de Misericòrdia, el primer lloc on va fer parada la torxa amb la flama va ser la plaça d’Evarist Fàbregas, on els seus responsables van llegir un missatge escrit de la expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que subratllava que «la flama és un crit de llibertat que simbolitza la unitat de la llengua catalana». 

Al voltant de les sis de la tarda, la flama arribava a la plaça Llibertat, on una trentena de delegacions i municipis de la comarca es van apropar al peveter per recollir-la. Entre ells, per exemple, la Colla de Diables Voramar de Tarragona (que van encendre una carretillada al mig de la plaça) o els membres del Gegant Carrasclet que van fer acte de presència després de recórrer en cercavila els carrers del centre. 

Durant l’acte, molts dels assistents també van ballar diverses sardanes mentre s’esperava l’altre gran moment del dia, l’encesa de la foguera de Sant Joan. En aquesta ocasió, i quan faltaven pocs minuts per les nou de la nit, l’encarregat d’encendre el foc va ser el president del Club Natació Reus Ploms, Isidre Guinjoan, com a commemoració del centenari del club esportiu. 

La bandera al Campanar

Paral·lelament als actes vinculats amb la màgica Nit de Sant Joan, des del punt més al del Campanar, els membres de la Coordinadora de Dansa de Reus, amb motiu de l’Any Roseta Mauri, abanderaven la hissada de la bandera de la Festa Major. 

Un acte que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, tal com mana la tradició dels darrers anys, també va aprofitar per anunciar que el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, serà l’encarregat d’encendre la Tronada del dia de Completes. 

D’altra banda, la tronada del migdia del dia de Sant Pere l’encendran representants del Taller Baix Camp amb motiu dels 40 anys de l’entitat; representants de la Confraria Nostre pare Jesús del Calvari, amb motiu dels 75 anys de la seva fundació; Merche Dalmau, de Clos Galena; Jordi Salvador, per la seva implicació en projectes de ciutat com el Joan Petit i la Gran Nadala; i Antoni Constantí, amb motiu dels 50 anys dels Nanos de Reus que van ser creats pel seu pare, David Constantí.

Comentarios
Multimedia Diari