La Ganxet Pintxo torna aquest dijous i incorpora per primera vegada menús de tapes

La ruta gastronòmica s'allargarà fins el 9 d'abril. Hi participaran 48 establiments amb el tradicional pintxo i beguda per 2,5 euros, i set més que oferiran menús per un preu únic de 35 euros

19 mayo 2017 15:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Ganxet Pintxo obre aquesta setmana la seva dotzena edició, que començarà el dijous 30 de març i s’allargarà fins el 9 d’abril. La ruta gastronòmica comptarà amb la participació de 48 establiments. I inclourà com a novetat els menús de tapes, de la mà de set locals més que proposaran diverses creacions al preu únic de 35 euros. En total, doncs, hi haurà 55 participants, tretze menys que en l’edició anterior. Un fet que, com ha remarcat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va en la línia de refermar la seva aposta per la qualitat i no centrar-se només en la quantitat de participants ni en el volum de tapes servides. “La incorporació de menús de tapes suposa també una reorientació de la proposta, que es mostra ja plenament consolidada”, afegia aquest dilluns Sanromà.

Una altra de les novetats d’enguany és la programació de càpsules teatrals en una desena d’establiments. La iniciativa, batejada amb el nom de Teatre Pintxo, ha estat una proposta de l’actriu Helena Tarragó, que va suggerir fer unes petites representacions d’uns vint minuts de durada durant la celebració de la ruta. Hi col·laborarà la nutricionista Sandra Mañà, i es programarà del dia 3 al dia 6 d’abril. Les representacions seran diferents cada dia. La proposta arriba de la mà d’un banc d’idees que es va obrir ja fa un cert temps, perquè qui volgués proposés alguna acció especial vinculada a la ruta gastronòmica reusenca.

La festa d’inauguració se celebrarà aquest mateix dijous dia 30 a l’espai de la Llotja, a la plaça Prim. L’encarregat d’inaugurar-la serà el director de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), Daniel Villanueva. I la nota musical la posarà, en directe, el duet Son de 2.

Pel que fa al funcionament de la ruta en sí, manté el format habitual, que ja ha anat seguint en els seus cinc anys i mig de trajectòria. Totes les tapes, seguint la línia habitual, han estat validades pel cuiner Jaume Solé, xef executiu de PortAventura, i cada ració tindrà un cost de 2,5 euros, incloent el quinto d’Estrella Damm. Es mantindrà la tradicional votació per escollir les millors tapes, amb les diferents tipologies de premis: tres de populars, atorgats pels clients; tres més de professionals; el Damm per la tapa que millor marida amb la seva cervesa; i el Ganxet Llengua, atorgat pel Centre de Normalització Lingüística, al local que és més sensible en l’ús del català. Per tot plegat, s’han editat un total de 30.000 guies de suport en paper –La Ganxeta-, que reprodueixen les 48 tapes, la relació de menús dels set restaurants amb una de les tapes que serveixen. La informació també es pot trobar a la web www.ganxetpintxo.cat, i a l’APP Gastronosfera, a més de difondre’s per les xarxes socials.

La imatge de l’edició és la ballarina Lorena Santiago, just després de la celebració del Premi de Dansa Roseta Mauri, i en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana. I tots els establiments tenen en aquesta edició pàgina web pròpia.

Per la seva banda, la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha subratllat que la ruta "és un exemple" i que posa de relleu "l'esperit de superació" del sector i de la ciutat.

Noms reusencs

Les 48 tapes participants en la ruta de pintxos tenen un nom vinculat d’alguna manera a Reus (els menús, en aquest cas, queden al marge). D’aquesta manera, com ha exposat Sanromà, la idea és fomentar el coneixement de llocs, persones i elements vinculats a la ciutat. 

Es mantindrà també el concurs del Ganxet Mot a Instagram –amb la implicació del Centre de Normalització Lingüística-, i la ruta de tapes en Bicicleta, ja un clàssic, en aquest cas de la mà de la plataforma Bicicamp.

Cartes digitals

D’altra banda, Sanromà ha explicat que s’ha arribat a un acord amb l’empresa Waitless, impulsada per emprenedors locals. Ha fet un sistema de cartes digitals per a restaurants, i es provarà en deu dels participants de la Ganxet Pintxo. Serà una prova pilot.

 

Comentarios
Multimedia Diari