La Guàrdia Urbana de Reus reobre les Comissaries Externes de Proximitat tancades per la pandèmia

S'han habilitat set punts de recollida de denúncies i d'informació per acostar la policia a la ciutadania

15 octubre 2021 17:54 | Actualizado a 16 octubre 2021 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Urbana de Reus ha reobert aquest divendres les Comissaries Externes de Proximitat. Aquests espais es van tancar per complir amb les recomanacions sanitàries durant la pandèmia. Ara, s'han posat en marxa set punts de recollida de denúncies i d'informació per facilitar l'acostament de la policia a la ciutadania i als barris.

Dues d'elles funcionen de dilluns a dissabte, des de primera hora del matí i fins al vespre, a l'estació d'autobusos i a la planta baixa de l'antic Hospital. Les altres cinc són itinerants i s'ubiquen cada tarda en un centre cívic. El servei atenia més 3.000 persones cada any abans del tancament per la crisi sanitària.

Els agents recullen denúncies penals per fets de menys rellevància social, com ara furts, faltes de danys, faltes que no requereixin una investigació, etc. També ho fan de denúncies veïnals sobre actituds que puguin generar problemes de convivència o que infringeixin les ordenances municipals. A més, poden començar una mediació per un conflicte veïnal o bé atendre les urgències que requereixin una actuació immediata, entre altres serveis.

Comentarios
Multimedia Diari