Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Salut

La Guàrdia Municipal de la Selva del Camp estrena desfibrilador

El nou aparell que porten les patrulles s'afegeix al que ja existeix des de 2012 al Pavelló Municipal d'Esports

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un dels guardies municipals ensenya el desfibril·lador. Foto: Ajuntament de la Selva del Camp

Un dels guardies municipals ensenya el desfibril·lador. Foto: Ajuntament de la Selva del Camp

Des de l’any 2012 la Selva del Camp és un municipi cardioprotegit gràcies a l’equip d’emergències cardiorespiratòries instal·lat al vestíbul del Pavelló Municipal d’Esports, un dels espais amb més risc de poder requerir d’aquesta mena de material. Malgrat això, el consistori ha decidit renovar aquest equip amb un nou desfibril·lador per a les mateixes instal·lacions, així com reforçar-lo amb un nou equip mòbil que acompanya les patrulles de la Guàrdia Municipal.

Els nous DEA són dispositius electrònics que diagnostiquen si hi ha parada cardiorespiratòria i permeten actuar quan el cor deixa de bombar sang a la resta del cos. L’aparell emet una descàrrega elèctrica que restableix el ritme vital i estabilitza al pacient a l’espera de ser atès pels serveis mèdics d’emergència.

Tres membres del cos de vigilants locals han rebut formació sobre el funcionament del desfibril·lador tot i que pot utilitzar-lo qualsevol persona per tal d’atendre una emergència seguint les instruccions gràfiques que incorpora l’aparell. En cas de fer ús de l’equip, en obrir la tapa ja es fa una trucada automàtica al servei d’emergències 112 i es donen les primeres indicacions. 

El desfibril·lador realitza un ràpid electrocardiograma i ell mateix diu si es pot o no actuar sobre la víctima. A banda del nou dispositiu mòbil, el desfibril·lador fixe del Pavelló incorpora diverses millores tècniques i s’ha optat per situar-lo en l’exterior de les instal·lacions, al costat de la porta d’entrada, per tal de millorar-ne l’accés en cas d’emergència. 

Temas

Comentarios

Lea También