La Guàrdia Urbana de Reus atura les matinades improvisades de Sant Pere

S'han reunit de forma espontània "mantenint les distàncies de seguretat", asseguren

29 junio 2020 07:39 | Actualizado a 14 julio 2020 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Urbana de Reus ha aturat aquest matí les matinades de la Festa Major de Sant Pere improvisades d'un grup de grallers de la ciutat. Enguany, pel Covid-19 les tradicionals matinades tan sols estaven programades des del campanar a càrrec del grup grallers Xaloc.

Un grup de 12 grallers de la ciutat havia quedat avui de forma espontània a la plaça del Mercadal a les 8 del matí per anar a tocar les matinades "mantenint les distàncies de seguretat, a 1,5 metres de distància els uns dels altres", asseguren. 

Alguns dels grallers han estat identificats per part dels agents de la Guàrdia Urbana. Els agents els han fet parar el toc de les matinals argumentant que no podien tocar perquè "no tenien permís per ocupar la via pública i era un perill perquè anaven sense mascareta", asseguren alguns dels afectats.

Els grallers lamenten que la Guàrdia Urbana hagi aturat aquest "acte simbòlic" després que els bars de la ciutat ahir a la nit "estiguessin a petar".

La colla castellera dels Xiquets de Reus han mostrat el seu suport als grallers després que ahir, la colla també fes un acte improvisat. Tot el grup de gralles i timbalers van baixar des de la seu dels Xiquets fins a la plaça Mercadal, vestits amb la camisa avellana i tocant les cançons que sempre els acompanyen. Van fer la ruta a peu que normalment hauria de fer el pilar, i la gent de la plaça s’hi afegí, al ritme, aplaudint i emocionats entre tot allò que no ha pogut ser i el que, finalment, ha estat.

Les Completes i els Xiquets de Reus desconfinen Sant Pere

I per fi Sant Pere es va desconfinar. Ho va fer ahir, de forma física i metafòrica. D'una banda, amb el Solemne Ofici de Completes; de l'altre, amb un pilar improvisat dels Xiquets de Reus, que van enginyar de la millor manera possible perquè, a la vigila de la Festa Major, no hi faltés el color avellana.

Un cop arribats davant l’Ajuntament, membres de la colla van desplegar una lona negra on, brodat, es podia veure el pilar. Així doncs, la imaginació del Xiquets, va poder fer el primer acte popular, acostant, una mica més, Sant Pere a la ciutat.

La resposta de l'Ajuntament

Des de l’Ajuntament asseguren que quan l’alcalde se n'ha assebentat ha trucat de seguida a la Guàrdia Urbana per informar-se i ha contactat amb els grallers per disculpar-se i dir-los que podien fer les matinades sense cap problema. Tot plegat asseguren que ha estat un malentès fruit de l’exepcionalitat del moment. 

Comentarios
Multimedia Diari