La Llotja de Reus 'lamenta' les crítiques d'Unió de Pagesos i assegura que 'és neutral'

Des de l'organisme es defensen de les acusacions dels pagesos de l'avellana, que han anunciat mobilitzacions pel dia 10 de setembre 

07 septiembre 2019 09:59 | Actualizado a 07 septiembre 2019 10:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Davant l’anunci de la mobilitzacions que va fer Unió de Pagesos (UP) aquest divendres pels preus que fixa la Llotja de Reus , des de la mateixa entitat s’ha difós un comunicat defensat la seva actuació i assegurant que el preu de l'avellana és «resultat d’un consens entre els operadors del sector, unes aportacions que se sotmeten a una ponderació matemàtica de la que resulta aquest preu de referència», un procés que, recorden, «està marcat per la llei de l’oferta i la demanda».

En aquest sentit, la Llotja defensa que el seu rol és «neutral» i que els actuals preus a la baixa es deuen a «un producte de reduïdes dimensions» fruit de l’actual collita, «una situació que no afronten altres zones productives», manifesten. D’altra banda, des de la Llotja de Reus recorden que «en diverses ocasions se li ha ofert [a UP] la possibilitat de ser a la taula de preus».

Des de la Llotja també s'apunta que els preus orientatius de la fruita seca se sotmeten a un reglament que va ser «debatut, perfeccionat i implantat a partir de la 'Taula dels preus de la fruita seca', coordinada aquesta per la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, i en la qual s’integraven representants del mateix departament, dels sindicats agraris d'Unió de Pagesos i Joves Agricultors, operadors dels sector i la mateixa Llotja».

Unió de Pagesos es mobilitzarà contra els preus de l'avellana de la Llotja de Reus

Unió de Pagesos es mobilitzarà el proper dimarts, 10 de setembre, per denunciar el "preu inexplicablement baix" de l'avellana establert per la Llotja de Reus, que just va iniciar la campanya aquesta setmana. "Hi ha una diferència de 40-50 cèntims amb els altres mercats ", denunciava aquest matí el responsable nacional de la Fruita Seca d'Unió de Pagesos (UP), Rafel Español.

L’actual collita de l’avellana, subratllen, «ha donat un producte de reduïdes dimensions que orienta els preus a la baixa, en una situació que no afronten altres zones productores i, per això, «lamentem novament l’actitud del sindicat agrari que, per enèsima vegada, posa en entredit l’activitat de la institució». No obstant això, asseguren: L’oferiment (per entrar a formar parte de la Taula) continua en peu, ja sigui per incorporar-se a aquesta taula o per celebrar reunions per tractar de reconduir aquesta situació. La Llotja continuarà amb la seva activitat reguladora, actuant de manera independent i equànime en benefici de la transparència dels mercats» .

 

Comentarios
Multimedia Diari