La Llotja es convertirà en un centre de promoció del Vermut de Reus

Estarà promogut per la Cambra de Comerç, que ha comprat el local de la plaça Prim després de 13 anys de negociacions

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va anunciar ahir que l’entitat ja és propietària a tots els efectes de la Llotja de Reus. De fet, segons va explicar ell mateix, la compra de l’històric local de la plaça Prim es va escripturar el 29 de desembre després d’un procés de negociacions de més de 13 anys amb els anteriors propietaris de l’espai (l’antiga Caixa Tarragona primer i Catalunya Caixa després).

Aquest fet obre les portes a la materialització del projecte que ja va avançar el Diari el mes de setembre consistent en la creació d’un centre de promoció de la marca Vermut de Reus. «Volem que La Llotja sigui un espai obert a tota la ciutat on el Vermut de Reus es converteixi en el seu actor principal», va manifestar Sanromà, que calcula poder presentar l’avantprojecte en les pròximes setmanes.

Segons va manifestar, fa mesos que es va crear un grup de treball per posar fil a l’agulla a la nova Llotja.

Des de la Cambra de Comerç van voler deixar clar que la intenció és crear un nou concepte d’espai interactiu sobre el vermut que s’allunyi del que seria un museu tradicional.

Sanromà també va avançar que dues de les principals característiques seran l’aposta per les noves tecnologies i per ensenyar als visitants tot el procés d’elaboració del Vermut de Reus. «Serà un local polivalent amb zona de bar i de degustació del vermut però també disposarà d’una gran sala d’actes per acollir diferents esdeveniments», va assegurar, sense deixar de mencionar que també continuarà acollint el tradicional Mercat dels Dilluns.

Els plans inicials contemplen que el centre de promoció de la marca Vermut de Reus, que ocuparà prop de 1.000 metres quadrats, pugui està enllestit a mitjans de l’any vinent, per allà a Setmana Santa. Mentre que el projecte l’assumirà l’entitat cameral, la gestió serà compartida amb l’Ajuntament de Reus i un operador privat del sector del vermut. La intenció és crear un ens que integri les entre les tres parts i convertir-lo en un element d’atracció turística de primer ordre.

Ara farà uns mesos, una delegació institucional encapçalada per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el mateix president de la Cambra de Comerç reusenca va estar a Dublín amb l’objectiu d’agafar idees a través d’un element turístic i de promoció tan important com és el museu dedicat al món de la cervesa que Guinness té al país.


Una beguda de moda
El vermut travessa un autèntic boom a Reus des de fa temps. Junt amb la creació del Museu del Vermut del carrer Vallroquetes, a càrrec del col·leccionista Joan Tàpias, s’han sumat també originals creacions per part dels empresaris locals amb la beguda com a principal protagonista. Per exemple, a la ciutat es pot trobar el Vermucola de Vermuts Miró, una beguda enllaunada que barreja la cola amb el vermut. A més a més, també han comercialitzat el seu vermut sol presentat en format llauna.

Altres productes originals són el pa de vermut elaborat per la cafeteria Costarrica, el torró de vermut de la pastisseria Huguet de Reus, confeccionat amb Miró Reserva, o la coca de vermut del Forn Sistaré. I tot això sense tenir en compte els nombrosos actes populars que s’organitzen al seu voltant.

Comentarios
Multimedia Diari