La Marató de Donants de Sang de Reus vol implicar també els més joves

L’Hospital Sant Joan de Reus se suma a la iniciativa anual amb l’objectiu d’arribar als 10.000 donants aquest any 

15 enero 2019 10:02 | Actualizado a 13 febrero 2019 18:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sota el lema ‘Tu sí que ets important; converteix-te en sanginfluencer’, l’Hospital Sant Joan de Reus se suma fins al 18 de gener a la Marató de Donació de Sang de Catalunya, la qual vol aconseguir 10.000 donants. «Com cada edició, després de les festes de Nadal, el Banc de Sang i de Teixits es queda amb poques reserves. Per això, s’engega una forta campanya de donacions, per tal de poder despertar consciències i fer la donació més gran de l’any. Enguany, es farà difusió de l’experiència, de què suposa ser donant i esperem rebre molta gent», va animar la regidora de Salut a l’Ajuntament de Reus, Noemí Llauradó. 

També va destacar premisses bàsiques per poder assistir-hi i va recordar que «no cal venir en dejú per donar sang». Amb tot, la doctora Virginia Callao, directora territorial del Banc de Sang i Teixits, va recordar els horaris en què els interessats poden anar a donar sang: de dilluns a dijous de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. «Aquestes dates són importants per tots aquells malalts que ho necessiten. A hores d’ara, només tenim sang disponible per sis dies. Ens agradaria tenir-ne per onze. Aquest any, la marató es tracta d’una campanya diferent: volem que la gent jove s’impliqui, que hi participi i ho difongui per les seves xarxes socials», esmenta Callao.

I la clau, segons va dir, per arribar a aquesta franja de gent menor de trenta anys és «ser als espais on es comuniquen». «Hem de connectar amb tots ells. El perfil que tenim acostuma a ser de 35 en amunt amb força paritat. Creiem que fins ara no hem arribat a un públic jove de forma generalitzada. Per això, hem de fer servir les seves eines», va afegir la doctora Callao. Per tal de sumar les donacions necessàries, el web maratodonants.cat té disponible un kit de material del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories i  propostes de missatges de Whatsapp, entre altres detalls.

Comentarios
Multimedia Diari