La Marató de Sang de Reus inclourà la donació de plasma

La cita tindrà lloc al Teatre Fortuny aquest dijous, 26 d’octubre, de les 9 a les 21 hores. L’objectiu és superar les 900 donacions del 2016

24 octubre 2017 10:05 | Actualizado a 24 octubre 2017 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’edició número 14 de la Marató de Sang de Reus inclourà per primer cop la donació de plasma. Un tipus de procediment més perllongat que pot ocupar de 40 a 45 minuts i que té per objectiu enfortir les reserves existents a Catalunya. Aran del seu caràcter procedimental, s’haurà de programar la visita amb anterioritat. La cita anual tindrà lloc al Teatre Fortuny, el dia 26 d’octubre, de les 9 a les 21 hores. Des del Banc de Sang i Teixits de Tarragona es vol arribar a superar la fita assolida l’any passat: la de 911 donants.  

En cas de voler afegir-se a la nova convocatòria per donar plasma, l’interessat s’haurà de reservar de forma prèvia a través del correu electrònic plasma@bst.cat. «Aquesta data esdevé una gran festa, ja que suposa una de les trobades solidàries més importants que hi ha en matèria de donacions a Catalunya, Espanya i Europa», ha explicat aquest dilluns la directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Virginia Callao.

També ha afegit la complexa situació de l’estat de les reserves de sang actuals. «Venim d’un estiu difícil, tenim les reserves en un nivell preocupant. Fins a un 30%  i hem d’assegurar de 800 a 1.000 donacions per tal d’arribar al Nadal, un moment de l’any crític, per les donacions», ha continuat Callao i ha fixat com a objectiu convertir el Banc de Sang i Teixits en una estructura més autosuficient entre el 2017 i 2018. «Fins ara les donacions de plasma es feien als hospitals, ara hem decidit afegir-les a campanyes i maratons. Amb la mesura podem evitar importar  ingredients de la sang –hemoglobina, per exemple– que esdevenen medicaments per a molts malalts a Catalunya», ha corroborat la presidenta de l’Associació de Voluntaris del Baix Camp, Mari Boqué.  La diada solidària també comptarà amb un seguir d’activitats i participar inclou reconeixement. Per a més informació: www.donarsang.gencat.cat i per seguir a la xarxa la cita, està disponible l’etiqueta #MSangReus.

Comentarios
Multimedia Diari