Más de Reus

La Mare de Déu de Puigcerver té nous ermitans

Els guardians feia anys que buscaven un canvi de vida i reconnectar amb la natura i fa un mes que ho han aconseguit

ACN

Whatsapp
Els nous ermitans, Pere Ferré i Mònica Arbós, a l’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver.  FOTO: ACN

Els nous ermitans, Pere Ferré i Mònica Arbós, a l’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver. FOTO: ACN

L’ermita de la Mare de Déu de Puigcerver, situada al terme municipal d’Alforja, té nous ermitans. Des de fa un mes, en Pere Ferré i la Mònica Arbós són els encarregats de tenir cura del santuari i d’atendre els visitants que s’allotgen a les estances del temple o bé que hi fan parada per fer un àpat. De moment, conserven les feines actuals, però tenen previst deixar-ho tot per dedicar-se plenament a la gestió de l’ermita. «Des de joves sempre havíem volgut portar l’ermita i fins ara no ens havien donat la concessió, volíem contacte amb la natura», expliquen. Finalment, l’Arquebisbat de Tarragona els ha concedit la gestió del santuari per un any. Ells confien a allargar l’estada a l’ermita i deixar les seves feines per dedicar-se al manteniment de les instal·lacions religioses. En Pere és pintor i la Mònica treballa al Colmado Giner de Reus. 

Amb l’ajuda del seu fill, s’ocupen de cuinar àpats, de l’hostatgeria i de cuidar el recinte. «Tenim mil projectes al cap, ens estem adaptant al lloc, però volem fer activitats culturals», assenyala la Mònica. Amb tot, entre les seves prioritats destaquen portar la connectivitat al temple, ja que encara no disposa d’Internet.

Pel que fa a les activitats religioses per celebrar la festivitat de la Mare de Déu, han quedat suspeses. L’Associació d’Amics de la Mare de Déu de Puigcerver d’Alforja i Riudecols van anul·lar la missa i el recital de poemes previstos per ahir al santuari, que se celebra cada primer diumenge d’agost per commemorar la festivitat del dia 5. L’entitat va cancel·lar la jornada per l’actual situació de pandèmia, tot i que es van celebrar les misses als respectius municipis.

Temas

Comentarios

Lea También