La Parròquia de Sant Josep Obrer de Reus: 25 anys de bons valors i convivència

La parròquia arriba als 25 anys de la seva consagració i la fita els esperona a dinamitzar el temple

03 octubre 2019 19:50 | Actualizado a 05 octubre 2019 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Parròquia de Sant Josep Obrer de Reus ha celebrat els actes de cloenda del 25è aniversari a finals del mes de setembre, una efemèride clau que ha dinamitzat el temple. El 24 de setembre de 1994 es delimitava, doncs, la demarcació parroquial i es consagrava el temple, dedicat a Sant Josep Obrer i a la Mare de Déu del Roser.

«En certa manera, arribar als 25 anys també ha generat un cert dinamisme. Suposa un moment per realitzar uns actes diferents, però també de generar-ne de nous i promoure canvis. Un dels projectes de futur que volem arribar a dur a terme és crear un grup de pregària, d’estudi de l’Evangeli, que es reuneixi un cop al mes i amb vocació de continuïtat. La idea és que, amb motiu de l’efemèride, la parròquia recuperi iniciatives com les que tenia quan va crear-se, sempre amb la finalitat de fomentar la convivència amb tothom i els bons valors. Generar comunitat, en definitiva», explica el mossèn Estanis Figuerola.

Altres objectius, de més llarg recorregut, també passen per obrir-se molt més a la ciutadania i, sobretot, atraure més gent jove a la parròquia. «Voldríem fer-se-la més propera. Evidentment, sense imposar cap creença ni obligació de venir de forma obligatòria. Hem pensat, per exemple, a constituir un cop per setmana –dissabtes als matí– un estudi dirigit per a infants i joves a càrrec d’algú dedicat a l’ensenyament, de forma altruista. En altres paraules, cediríem un dels nostres espais perquè poguessin fer els deures que els encarreguen a l’escola i, amb el suport d’aquests professionals, solucionar els possibles dubtes que poguessin tenir de les diferents assignatures. També posaríem al seu l’abast poder esmorzar, perquè puguin fer una pausa», descriu el diaca. De fet, disposen d’un parell d’espais que es poden aprofitar, el cas és obrir les portes a tothom que ho necessiti.

Voluntat de crear un cor musical

«Un altre repte de futur, que voldríem enllaçar amb més presència de jovent a la parròquia –dels de catequesi, confirmació o de les mateixes classes dirigides– seria generar un petit cor musical, per aprendre cançons de primavera o nadales, per tal que, en un futur i a qui li faci il·lusió, cantés en alguna missa», afegeix mossèn Estanis diaca.

Comentarios
Multimedia Diari