La Plaça de la Llibertat de Reus es transforma en un jardí de roses

Diverses entitats de Reus han impulsat aquesta proposta que ha servit per posar en valor la cultura com a vincle entre la ciutadania i element de cohesió social

27 mayo 2017 17:42 | Actualizado a 28 noviembre 2017 13:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Plaça de la Llibertat de Reus s'ha convertit aquest dissabte en un enorme jardí de Roses durant la celebració de la jornada ‘Una rosa per la Llibertat', organitzada per diferents col·lectius i entitats de la ciutat. Centenars de reusencs han dipositat al llarg del dia roses de tot tipus (naturals, de paper, cartró o altres materials) per poder construir un gran jardí amb roses, el símbol de la ciutat.


Al llarg de tota la jornada s'han realitzat a la Plaça de la Llibertat diferents activitats que han servit per reinvidicar la cultura com a vincle entre la ciutadania i com a element de cohesió social. Durant els mesos d’abril i maig, els organitzadors van visitar diferents escoles de la ciutat per mostrar com construir les roses i convidar els alumnes a aportar el seu gra de sorra al final de l’acció, que ha tingut lloc a les set de la tarda, quan també han actuat l’Orquestra Camerata XXI, la Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura i el Cor Mestral, en un espectacle que ha fusionat música, teatre i dansa.

Tot i que les activitats han estat gratuïtes, els ciutadans també han pogut comprar flors a la plaça a un preu simbòlic d’un euro. A més, l’acte ha tingut una vessant solidària ja que els diners que es s'han recaptar han anat a parar als projectes de la Fundació Mosèn Frederic Bara, dedicada a nens i nenes de 4 a 18 anys, de famílies desestructurades social i econòmicament. La jornada ha format part de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

Comentarios
Multimedia Diari