'La Pubilla' de Joan Rebull lluirà a l'Ajuntament de Reus

L'obra del cèlebre escultor reusenc decorava les oficines que La Caixa té a la plaça Llibertat abans del seu canvi d'imatge. La mateixa entitat bancària ha donat l'escultura que serà ubicada a l'escalinata principal de la casa consistorial

19 mayo 2017 17:38 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Reus disposarà en breu d'una obra del cèlebre escultor reusenc Joan Rebull. Es tracta de La Pubilla, una escultura representativa i simbòlica de gran format que l'artista va crear l’any 1966 i que, fins ara, lluïa a les oficines que La Caixa té a la plaça Llibertat. Amb motiu del seu canvi d’imatge, i segons a pogut saber el Diari, els responsables de l'entitat bancària i l'Ajuntament van arribar a un acord per mirar de trobar una sortida a la monumental escultura. Finalment, La Caixa ha decidit donar l’escultura que serà situada a l’escalinata principal de la casa consistorial. En aquests moments, la figura, que compta amb la firma del mateix Rebull, descansa al hall de l’Ajuntament encara envelada a l’espera que s’iniciïn els treballs de col·locació.

<

 

La Pubilla no és la única escultura que decora el consistori de la ciutat. Actualment, al mateix hall s’hi troba la Dona ajaguda (1981), una escultura de marbre que mostra el cos nu d’una dona estirada sobre un rectangle també de marbre. No obstant, les construccions més conegudes de Joan Rebull a la ciutat són l’al·legoria d’Els tres gitanets que es troba al cementiri de Reus, sobre la seva pròpia tomba; la figura de Sant Jordi que llueix al Parc de Sant Jordi (1977); la Font del Triptòlem a la plaça Joan Rebull (1968) i, segurament la més icònica, la figura de La Pastoreta representant la imatge de Isabel Besora.

Joan Rebull Torroja (Reus, 27 de gener de 1899 - Barcelona, 27 de febrer de 1981) és considerat un dels escultors catalans més importants del segle XX.

 

Comentarios
Multimedia Diari