La Quaresma ja perd les cames

Un miler d´infants de 29 centres educatius de la ciutat van presenciar ahir la serra de la primera de les set cames de la Vella Quaresma a la plaça de les Peixateries Velles amb l´espectacle de Xavier Picarols

19 mayo 2017 20:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Nombrosos grapats de nens i nenes –exactament 1.730– de 29 centres escolars i llars d’infants de la ciutat han rebut aquest divendres la primera pèrdua de la Vella Quaresma. La primera de les seves set cames ha estat serrada, finalment. Els infants, moments previs a l’esdeveniment, no han pogut aguantar les ganes de fer sarau i de riure amb l’espectacle de Xavi Picarols, més conegut com el Carni, el gran personatge del Carnaval. «La festa no ha acabat encara!», va sentenciar en Carni per encetar la funció.

Entre cançons i gresca, els infants i en Carni han cercat la millor serra per tallar el peu de la Vella Quaresma. Com que no ho han aconseguit, han sol·licitat l’ajuda de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la del president de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval, Pere Turellols, i la de l’autora de la imatge de la VellaQuaresma d’enguany, Mercè Galí.

Tots tres han aparegut a escena amb una escala i un xerrac. Llargs intents fallits i una animada interacció amb el públic han fet del moment pletòric de la pèrdua d’una cama un seguit de crits, il·lusió i somriures.

 

La primera de les set cames

Al bell ell mig de la plaça de les Peixateries Velles, l’escenari coronat per la Vella Quaresma, lluïa un gran aparador: el del primer adéu quaresmal. I ha arribat el moment. «Només en tallarem una de cama», ha anunciat en Carni. La resposta del públic i, fins i tot dels pares era de lament. Volien tallar totes les cames en un sol dia? I així ha estat, la Vella Quaresma s'ha acomiadat d’una de les seves cames. Al ritme de «Serra la vella, un plat d’escudella, serra la velló, un plat d’escudelló» els nens i nenes han gaudit del gran moment, el qual s’anirà repetint un cop a la setmana fins al 18 de març. El compte enrere acabarà el 23 del mateix mes, el dimecres de Setmana Santa, on a partir de les 12 hores, la Vella Quaresma es deslliurarà de la totalitat de les seves cames. Des de la Regidoria de Cultura i Joventut i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística es reprèn aquest acte tradicional.

Comentarios
Multimedia Diari