La Sabateria Iglesias de Reus abaixa la persiana després de 95 anys d'història

Prop d'un segle calçant els reusencs. La Sabateria Iglesias del carrer de les Galanes tanca amb la tercera generació al capdavant

03 diciembre 2019 20:00 | Actualizado a 09 diciembre 2019 09:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El tancament de negocis que passen dels 90 anys a la ciutat continua. Aquesta vegada i propera als cent anys, hi ha la Sabateria Iglesias del carrer de les Galanes de Reus. Abaixa la persiana perquè no li surt rendible continuar. En Josep Iglesias, de la tercera generació al capdavant, explica que s’han decidit per aquesta alternativa perquè és la decisió «més pràctica». «Diferents circumstàncies negatives s’han ajuntat i hem decidit tancar.

A banda de la rotació comercial més evident, la principal causa és la diversificació del consum i, evidentment, l’aparició de la compra per Internet. Són una sèrie de factors que no ens han afavorit gens i no podem competir», explica Iglesias. El fet de col·locar el cartell de liquidació per tancament ha sorprès la clientela de tota la vida, però també sembla exercir d’efecte crida per als clients que se’l troben de passada.

I és que el bon gènere del calçat i la relació qualitat-preu són un dels al·licients que els caracteritza com a establiment de proximitat. «El cert és que mai ens vam plantejar tenir pàgina web, perquè la gent ja ens coneix i som al nucli antic, passa força volum de gent al llarg del dia. De fet, volíem respectar la filosofia del negoci. Abans, quan algú volia comprar-se unes sabates, anava directe a una sabateria. En l’actualitat, la gent té altres comportaments i s’estima més marxar als centre comercials, on hi ha de tot en un mateix lloc», completa el propietari. Un tret que, temps abans, hagués estat impensable, i més al centre de Reus.

Nous reptes i positivitat

Arribar fins a aquesta situació suposa per a Josep Iglesias un nou repte, ja que a hores d’ara està buscant feina. «No tornaré a vendre sabates, almenys en un principi, i buscaré feina tant a la ciutat com als voltants. Ho encaro de forma positiva. Feia temps que pensava abaixar la persiana i, finalment, hem donat el pas. És complicat perquè no tenim 25 anys. Ho afrontem amb energia», reconeix el comerciant.

Preguntat sobre quin creu que serà el futur comercial de la zona, Iglesias se’l planteja com a incert, «amb un interrogant», destaca. «Costa de protegir aquesta mena d’establiments. Entenem que són negocis privats, però les grans empreses ho posen difícil», exposa en Josep Iglesias.

Comentarios
Multimedia Diari