La Sala Santa Llúcia de Reus estrena el seu primer cicle de teatre alternatiu

La històrica entitat aposta per la cultura amb una selecció d´obres de teatre, un tret que valoren coma una ´autèntica fita´

19 mayo 2017 18:17 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

C. Valls - L. López

 

El Teatre-Auditori de la Sala Santa Llúcia de Reus va anunciar ahir l’estrena del seu nou cicle de teatre alternatiu, una aposta que pica l’ullet a la condició de ‘ciutat de teatre’ que té la capital del Baix Camp. La selecció d’obres, que es duran a terme del setembre al desembre, inclouen obres i cursos de formació teatral. I és que el que es pretén des de la Sala Santa Llúcia és donar continuïtat als 600 anys d’història de la seva trajectòria.

L’obra que encetarà el cicle serà la ja anunciada La butaca, de la companyia T-Atraco, la qual es durà a terme aquest dissabte, a les 19 hores. «Una peça sobre la independència del 1714. Agafem un temps força convuls i li atorguem talls d’humor, el que volem és fer passar una bona estona als espectadors», va explicar rialler ahir dilluns l’actor Joan Valentí, un dels protagonistes.

La programació també inclou El sueño de la bestia, una peça teatral de la Cia. Carro de Baco, de l’autor Germán Madrid i de la directora Antonia Castillo. Volen mostrar als assistents la dicotomia del seny i la rauxa el 15 d’octubre. «Mirem de provocar sensacions. Un gènere de ciència-ficció amb tocs terrorífics», va detallar Germán Madrid. Pretenen treballar la importància de l’estímul i l’impuls humà dels actors Aida Egea i Germán Muñoz. Una altra de les apostes per al menú teatral és Dos familias, de la Cia. La Familia, la qual pot presumir d’un ampli repartiment d’actors reconeguts: Annabel Totusaus, Pau Sastre i Eduardo Telletxea. «Nosaltres som un conjunt d’actors que volíem parlar del tema de l’adopció, perquè en tenim coneixement i perquè creiem que se’n parla ben poc», va dir l’actriu Annabel Totusaus. La peça del 17 de novembre pretén crear diàleg entre els assistents. La companyia acostuma a dinamitzar un fòrum una vegada ha acabat l’obra. «La gent no s’acaba posicionant amb els pares biològics ni adoptius. Troben consens on és important l’amor», conclou.

 

Curs sobre Shakespeare

En la programació hi ha també un curs d’aprenentatge centrat en el dramaturg William Shakespeare, el qual serà impartit pel director d’escena Francesc Cerro-Ferran. «Es treballaran els aspectes interpretatius dels personatges principals del gran autor, com interpretar i dir el vers, etc.», va dilucidar el també traductor. El curs, de 30 hores, s’iniciarà el 18 d’octubre amb dues sessions a la setmana, en dimarts i en dijous.

L’autor Víctor Alexandre va presentar també la seva obra, Abans que pugi el teló. «És un monòleg de l’actor més gran de tota Catalunya, Jaume Pla, de 88 anys». Segons Víctor Alexandre, encara conserva les dues grans eines vitals d’un intèrpret: la memòria i la parla. «Aquesta obra pensa molt en els joves. Poden conèixer històries que van succeir fa 60 anys a través de les meves paraules. És molt important», explica l’actor expert Jaume Pla.

Comentarios
Multimedia Diari