La Salle Reus incorpora el Nou Context d’Aprenentatge

L’NCA posa als alumnes en el centre de l’aprenentatge i a les famílies com a agent actiu

24 febrero 2021 12:42 | Actualizado a 31 marzo 2021 15:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb dècades d’experiència a les espatlles, La Salle Reus integra l’herència i la tradició lasal•liana amb la innovació pedagògica. Per aquest motiu, amb l’objectiu de renovar-se constantment, a partir del pròxim curs 2021/2022 s’implantarà l’anomenat Nou Context d’Aprenentatge (NCA).

Però, què és l’NCA? Es tracta d’un marc pedagògic i pastoral, que presenta una proposta organitzativa, metodològica i avaluativa clara, que atorga sentit ple a l’educació de la persona. D’aquesta manera, aborda de manera integral les seves dimensions emocional, cognitiva, corporal, social o espiritual, al llarg de les diferents etapes del seu desenvolupament. L’NCA posa als alumnes en el centre de l’aprenentatge, proposa a l’educador com a guia i mediador d’aquest procés, i a les famílies com a agent actiu participant en ell.

A més, s’integren de manera eficient els programes que al llarg d’aquests anys s’han desenvolupat a les aules i que, sens dubte, volen confirmar l’aposta ferma de La Salle per la innovació i la renovació permanent en la manera d’educar i aprendre.

L’alumne és el protagonista

En aquesta nova realitat, La Salle ha creat una proposta integral que es fixa en els protagonistes –alumnes, educadors i famílies – i que té com a finalitat que nens i joves creixin com a persones, sent protagonistes i creadors d’un món millor i més solidari.
D’altra banda, es treballa en un entorn integrador en el qual es tenen en compte les necessitats particulars dels alumnes. En aquest sentit, es disposa d’un Servei d’Orientació Psicopedagògica amb el qual s’atenen els infants, joves i famílies, a més d’oferir suport en altres modalitats com activitats lingüístiques, esportives o de lleure.

Escola multilingüe, noves tecnologies i emprenedoria

A La Salle Reus s’aposta per l’ús de les tecnologies per preparar els alumnes per a l’eficiència, la creativitat i la capacitat d’adaptació a nous entorns i reptes de futur promovent assignatures de robòtica i introduint els ordinadors i les tauletes a l’aula des de les etapes primerenques. 

D’altra banda, la immersió lingüística és un element de cohesió social. Amb el català com a llengua vehicular, es promou la llengua anglesa en totes les etapes educatives. De fet, els alumnes de tots els cursos d’ESO estudien més d’un terç de la seva jornada lectiva en anglès.

Comentarios
Multimedia Diari