La Sang de Reus ja llueix la recuperada escala central de l’altar major

Es va descobrir durant la celebració de la concorreguda missa de difunts. Avui es presenta el Ciri Pasqual 2019, obra de Joan Guerrero

08 abril 2019 08:11 | Actualizado a 11 abril 2019 15:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La parròquia de la Reial Congregació de la Puríssima Sang va celebrar ahir al vespre la missa de difunts que va servir per presentar la recuperada escala central de l’altar major que va ser destruïda durant la Guerra Civil. La missa, presidida per l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, va omplir a vessar el temple de La Sang just quan resta una setmana per l’inici de la Setmana Santa.

Segons explicaven des de la junta de govern de La Sang, l’escala ha estat construïda per solemnitzar i facilitar l’ascens i el descens de la imatge del Sant Crist de la Sang. Aquesta, a més a més, s’utilitzarà per primer cop el pròxim Divendres Sant en finalitzar la Processó de Sant Enterament.

L’escala ha estat finançada íntegrament a través d’un donatiu pòstum i va estar apadrinada per les Sres. Cambreres del Sant Crist. L’obra ha comptat amb la col·laboració desinteressada de l’arquitecta local Cristina Cherta, que ha realitzat el projecte constructiu, i de l’arquitecte tècnic Albert Vilà, encarregat de coordinar-ne la realització. La nova escala serveix per recuperar un element constructiu que ja existia al Presbiteri abans de la Guerra i que va quedar destruït pels fets del Juliol del 36.

D’altra banda, destacar que aquesta tarda (20.30 h) tindrà lloc la presentació del Ciri Pasqual 2019 a la Galeria Anquin’s de Reus i que enguany ha estat dissenyat per l’artista Joan Guerrero. Durant l’acte també es presentaran els actes de Setmana Santa de la Reial Congregació.

Comentarios
Multimedia Diari