La Selva crea una ruta pel nucli antic amb panells i codis QR

Espais de Patrimoni i Memòria disposa d’un total de 22 punts d’interès que es poden visitar de forma autònoma

19 mayo 2017 16:21 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

M. Plana

La Selva del Camp ha realçat tota la seva riquesa arquitectònica i històrica a través d’una ruta pel municipi que repassa un total de 22 punts d’interès. Es tracta d’Espais de Patrimoni i Memòria (EPIM), un recorregut dissenyat per la Regidoria de Turisme que cada visitant pot fer de forma autònoma gràcies als panells informatius que s’han instal·lat a cada un dels espais.

Les explicacions es poden ampliar gràcies als codis QR incorporats, a través dels quals l’usuari podrà escoltar una audioguia un cop escanejat el codi amb el seu dispositiu mòbil.

D’altra banda, la ruta es completa amb l’edició d’una guia il·lustrada que integra totes les memòries en català, castellà i anglès, mentre que a l’entrada del Castell hi ha un panell digital tàctil que proporciona a peu de carrer una planificació del recorregut.


Del Castell a Paretdelgada
La ruta Espais de Patrimoni i Memòria es pot fer en l’ordre que cada visitant prefereixi. El punt de partida, però, s’estableix al Castell, que és on es troba el Punt d’Informació.

A partir d’aquest edifici, ubicat al capdamunt del carrer Major i que data de finals del segle XII i principis del XIII, l’usuari té l’opció de visitar els elements d’interès més propers, com és el cas de l’església de Sant Andreu, tot just al costat del Castell i edificada sobre una antiga església romànica.

Seguint el carrer Major, ens trobem amb el Sindicat Agrícola, una important mostra del ric teixit associatiu característic de la Selva del Camp. Uns metres més enllà hi ha l’antiga Casa de la Vila, coneguda com a Casa de la Vila Vella, que acollí l’ajuntament entre els segles XIV i XIX, la Font de Mitja Vila i la capella dels Àngels, l’Ateneu -un punt de trobada de referència dels selvatans-, i Cal Carnicer.

Desviant-se cap al carrer de l’Hospital hi trobem l’Hospital de Sant Jaume i Santa Llúcia, mentre que tornant al carrer Major direcció l’avinguda de Joan Puig i Ferreter s’arriba a la Defensa Agrària.

El recorregut es completa amb el Convent de Sant Agustí, la Torre de Baró i la de les Clavegueres, la plaça de la Palma, la Casa de la Vila, l’Hort d’Iglésies, el Convent de Sant Rafael, la Torre de la Batalla, Raval de Sant Pau, el Pati de la Carnisseria, l’Ermita de Sant Pere i la de Paretdelgada.

Comentarios
Multimedia Diari