La Selva del Camp inicia el procés per ampliar la residència d’avis

La previsió és construir una segona planta per tal de poder obrir noves places. Això permetria absorbir la demanda

08 enero 2020 12:30 | Actualizado a 09 enero 2020 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’ampliació de la residència pública el Vilar és una de les prioritats d’aquest mandat del govern de la Selva del Camp i, de moment, ja s’ha iniciat el procés que permetrà fer realitat aquest projecte. Va ser a finals de desembre que es va licitar la redacció del projecte bàsic, executiu i direcció de les obres per un pressupost de licitació de 142.725,39 euros (21%). No obstant, ara el procés s’ha aturat. I és que, finalment, s’ha optat per separar en dos lots les prestacions: per una banda, la redacció del projecte i, per l’altra, la posterior direcció d’obra. Tot i això, el procés segueix endavant i amb la redacció del projecte com a primer pas. Posteriorment, s’haurà d’adjudicar la direcció d’obra i, finalment, executar l’ampliació.

Actualment, l’equipament compta amb 55 places (33 públiques i 22 privades) i 20 places de centre de dia. La demanda està consolidada i ja a finals de 2018, la residència havia arribat al 100% de la seva ocupació, el que posava en evidència la necessitat d’ampliar les instal·lacions. En aquell moment, l’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, va fixar com a prioritat cara el proper mandat municipal l’ampliació del nombre de places i, de moment, ja s’hi ha començat a treballar per assolir l’objectiu.

Encara no es disposen dels detalls de l’ampliació de la residència el Vilar de la Selva del Camp, ja que constaran en el futur projecte bàsic i executiu que encara està pendent de redactar, però l’objectiu seria poder superar la vuitantena de places, entre públiques i privades. Una qüestió, però, que s’ha de tractar amb la Generalitat.

Per poder assolir aquesta trentena de noves places, es preveu aixecar una segona planta i redefinir la distribució dels espais comuns. Actualment, la residència consta d’una planta baixa i un primer pis. Quan es va construir l’edifici, però, ja es va preveure una futura ampliació. En aquest sentit, l’edifici ja està preparat per poder suportar un segon pis.

Comentarios
Multimedia Diari