La Selva reunirà diumenge més de 900 armats de 24 agrupacions

L'acte, que començarà a les deu del matí, coincideix amb la celebració del 400è aniversari de la Confraria de la Sang

19 mayo 2017 15:50 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Selva del Camp acull aquest diumenge 2 d’abril, per segona vegada, la Trobada d’Armats de les Comarques Meridionals, que celebra la seva vintiunena edició. Tenient en compte que enguany es celebra el 400è aniversari de la Confraria de la Sang de la Selva del Camp, s’espera que aquest edició sigui la més espectacular i participada de les que s’ha fet fins el moment.

Han confirmat la seva assistència fins a 24 agrupacions, amb un total aproximat de més de 900 armats, que desfilaran pels carrers del municipi. Els pobles participants, a més de la Selva del Camp, seran: Alcover, Reus, l’Arborç, Maspujols, Riudecols, Riudoms, Montblanc, Tarragona, Cambrils, Montbrió del Camp, Valls, Constantí, Mont-roig del Camp, el Vendrell, l’Espluga de Francolí, el Pla de Santa Maria, Vilallonga del Camp, Flix i la Pobla de Mafumet. A banda d‘aquests municipis de la demarcació de Tarragona, també han confirmat la seva assistència Juneda (Lleida), Bellpuig (Lleida), Mataró (Barcelona) i les Borges Blanques (Lleida).

Cal destacar que la coincidència amb la celebració dels 400 anys de la Confraria de la Sang ha motivat l’asistència de colles que no havien participat en les últimes edicions, o bé que no hi participen de forma habitual, com és el cas dels armats de Tarragona i Mataró. El logotip de la XXI Trobada d’Armats està dissenyat per l’artista local i artesà de la pedra Florenci Andreazini i aconsegueix reunir la senzillesa, l’austeritat i la bellesa, valors que defineixen la Setmana Santa de la Selva del Camp, en un gest molt propi que fan els armats d’aquesta localitat: el rendiment d’armes en passar el Sant Crist de la Sang i la Soledat cami del convent de Sant Rafael durant la processó de l’Agonia de Divendres Sant al migdia. L’arribada de les diferents agrupacions està prevista a les 7.30 hores. Cap a les nou del matí està previst un esmorzar de germanor per a les colles d’armats al Pavelló Municipal d’Esports.

La desfilada començarà a dos quarts d’onze i passarà pel carrer Joan Domingo, Avinguda Puig i Ferreter, carrer Major, Els Ponts, Plaça de les Pletes, Plaça de Simó Salvador, Raval de Sant Rafael, carrer Hort dels Ferros, carrer del Vilar, Portal d’Avall i Passeig Josep Cristià.

Comentarios
Multimedia Diari