La Vella Quaresma, sense cames

El període de la Quaresma va concloure ahir amb l´espectacle de deslliurament de la darrera cama de la figura de la Vella Quaresma a les Peixateries Velles

19 mayo 2017 19:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’espectacle del serrat de cames de la Vella Quaresma d’ahir va arribar al seu últim capítol. «Arrossega’t fins a casa teva i fins l’any que ve», es va acomiadar en Xavi Picarols, també conegut com el ‘Carni’, de la Vella Quaresma. Picarols ha estat qui durant set setmanes ha presidit cada espectacle de serrat de cames a la plaça Peixateries Velles i, si ja acostumava a ser multitudinari la trobada, ahir que estava obert al públic familiar, es van superar rècords.

Ni més ni menys que 31 escoles van ser participants de cadascun dels talls de cama organitzats aquestes darreres setmanes. A les sis anteriors sessions realitzades han passat fins a 2.150 infants de diferents centres escolars i llars d’infants de la ciutat.

Fins l’any vinent

El protagonista del Carnaval, finalment es va resignar a l’acabament de la festa, bé, «fins la de l’any vinent», però va voler concloure la fita amb cançons, gresca i molt de moviment. L’acte va arreplegar una gran quantitat de gent a primera línia per poder veure la funció més de prop. L’entitat local encarregada de tallar l’última extremitat a la Vella Quaresma va ser la Colla Gegantera de Reus, on dos dels seus integrants van fer passar una bona estona als assistents.

A més, van venir acompanyats de les parelles de gegants dels Indis i els Moros petits. Això va fer frisar d’alegria als més menuts, tal com va confirmar una de les mares presents a l’activitat lúdica «a tots ens agraden els Indis». Entre carquinyolis i pensaments de menjar-se la mona, van amenitzar un espectacle que va convidar a l’aperitiu. Clima i música d’ambient van acompanyar l’acte i, molta gent de pas, ja ben començat el número tradicional, van acabar afegint-se. El teixit de càmeres de mòbil també va ser protagonista a la panoràmica visitant. Tothom volia immortalitzar el moment còmic de la Vella sense cames. «Ara com caminarà?», li va preguntar una nena a la seva mare. Aquesta va riure i va contestar: «L’any que ve tornarà una altra Quaresma amb unes cames noves».

Una vegada més, l’activitat organitzada per l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de la regidoria de Cultura i Joventut i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística va ser rebuda amb bones vibracions, rialles i ganes de passar-s’ho bé.

Tot plegat la pèrdua de l’última cama va acabar sent un espectacle per a tothom. Tant adults com petits van voler quedar-se fins al final.

Comentarios
Multimedia Diari