La Xarxa de Centres Cívics de Reus proposen més de 150 activitats

Amb el lema ‘Deixa’t emportar pel vent’, l’oferta es durà a terme a la tardor i l’hivern. Es mantenen els tallers clàssics i se n’incorporen de nous

02 septiembre 2021 08:10 | Actualizado a 02 septiembre 2021 14:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Més de 150 activitats és la proposta de la Xarxa de Centres Cívics de Reus cara la programació de tardor-hivern, tot combinant la presencialitat amb activitats on-line, tot adaptant-se a la situació sanitària. La Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals va presentar, ahir, el nou catàleg, sota el lema ‘Deixa’t emportar pel vent’, amb activitats pels mesos d’octubre a febrer de 2022 plantejades per donar resposta a múltiples interessos i àmbits d’interès de la ciutadania.

D’aquesta manera, l’oferta tradicional de cursos i tallers es complementa amb activitats orientades a potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris i també a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en aquest moment excepcional marcat per la pandèmia. La temàtica és variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies, etcètera.

Continuarà la programació gratuïta amb les iniciatives ja consolidades del cicle ‘Tocats pel vent’, denominat així perquè gairebé tots els centres cívics tenen nom de vent. En aquest apartat s’ha programat l’espai ‘Rutes i més’ amb sortides per conèixer l’entorn més proper de la nostra ciutat promovent la salut i el benestar. També repeteix l’espai ‘Cultuquè?’, un espai de difusió cultural i de coneixement, amb propostes a l’entorn del teatre, la poesia, la pintura o la música, entre altres, i es manté i reforça l’espai de les activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l’activitat programada conjuntament.

Com ja és habitual, s’ha programat un calendari d’exposicions que recorreran els diferents centres cívics amb temàtiques diverses que van des de la fotografia artística al compromís social.

També s’incorporen novetats. Dins de l’apartat d’idiomes, per exemple, s’afegeixen l’àrab, el japonès i l’italià. Al bloc musical i de creixement personal s’han incorporat els tallers de cerimònia del te, cant de mantras (kirtan ioga), la cantada d’havaneres i conta-contes per adults. D’altra banda, i arran de la bona acollida dels tallers de guitarra, també s’incorpora el taller d’un altre instrument de corda com és l’ukelele. De les activitats infantils, destaquen petits cuiners, guitarra infantil o lectura infantil amb gossos. En l’espai de gastronomia hi haurà tallers presencials de cuina de tot el món en diferents horaris i per a tots els gustos.
«Els Centres Cívics són equipaments per a la ciutadania i, com a tal, donem espai a aquelles entitats i associacions que necessiten realitzar una activitat ja sigui d’atenció directa o grupal intentant tornar a la presencialitat de totes aquestes activitats de les entitats que s’havien quedat aturades. Continuem oferint un espai segur, complint amb les normes i aforaments recomanats pel Procicat», va manifestar la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores.

Els centres cívics prendran mesures de prevenció per garantir la seguretat, tant en aforament, distància, desinfecció... d’acord a les autoritats sanitàries.

Preinscripcions, del 13 al 30 de setembre

El termini de preinscripció a les activitats estarà obert entre el 13 i el 30 de setembre, mentre hi hagi places. Es faran preferentment per internet (’inscripcions.reus.cat’) o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 09 a 13 hores i de 16 a 20 hores, en el cas que no siguin possibles les altres vies. 

Comentarios
Multimedia Diari