La biblioteca Xavier Amorós compleix 15 anys

El divendres 20 d’abril es presentarà el Fons Amorós. L’equipament compta amb 65.686 usuaris 

11 abril 2018 08:46 | Actualizado a 11 abril 2018 09:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Biblioteca Central Xavier Amorós celebrarà aquest mes d’abril el 15è aniversari de la seva obertura i ho farà amb un programa d’actes especial pensat per commemorar la figura i l’obra de l’escriptor reusenc que li dóna nom. El punt àlgid de la celebració serà el pròxim divendres 20 d’abril (18.30 h), amb la presentació del Fons Amorós; una mostra musicada dels seus poemes, a càrrec de Joan Pujol, i una bufada d’espelmes seguida per una revetlla jove amb els fons de vinils procedents de la col·lecció de Ràdio Reus.

La primera gran biblioteca municipal de Reus obria les seves portes el 22 d’abril de l’any 2003 i s’incorporava a la xarxa de biblioteques públiques de la Generalitat, aportant un dels equipaments bibliotecaris més grans de la zona sud del país. 15 anys després, la Xavier Amorós és la biblioteca central d’una xarxa urbana de biblioteques i comparteix la gestió amb la biblioteca Pere Anguera.  Ha aconseguit un total de 65.686 carnets de lector i una mitjana diària de 700 usuaris, fins al punt que, l’any passat, va tenir un total de 180.000 usuaris.

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, explicava ahir que «aquesta celebració dels 15 anys de vida de l’equipament tenen com a objectiu donar-la a conèixer entre les persones que encara no en són usuàries, a la vegada que es vol crear un espai festiu de trobada entre tots els que ja gaudeixen dels seus serveis».

Així doncs, els actes al voltant de la Xavier Amorós començaran demà mateix (18.30 h), amb un taller obert a càrrec d’Antoni Nomen, titulat ‘Xavier Amorós o el temps recuperat’. De dilluns a divendres de la setmana vinent, del dia 16 al 20 d’abril, a les 11 h, es farà una tertúlia protagonitzada pel mateix Xavier Amorós.

Poemes musicats

Els actes centrals del 15è aniversari de la biblioteca seran el divendres dia 20 d’abril. A partir de les 18.30 h començarà un acte amb tres apartats: la presentació de la fotografia d’Amorós realitzada per Ribas Prous; la presentació del fons de la Biblioteca Central Xavier Amorós, i la mostra musicada dels seus poemes. A les 20 h, tindrà lloc una revetlla especial, dedicada a la biblioteca i també a la celebració del Sant Jordi 2018. 

Comentarios
Multimedia Diari