Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La calor avança deu dies la collita de l’avellana

El sector tem que el preu de cotització de la Llotja de Reus baixi per sota dels dos euros per lliura

ACN

Whatsapp
Instant en què les avellanes recollides es descarreguen en un remolc.

Instant en què les avellanes recollides es descarreguen en un remolc.

Els episodis de calor intensa dels mesos de juny i juliol han avançat uns deu dies la collita de l’avellana al Camp de Tarragona. Segons ha explicat a l’ACN el responsable de fruita seca de la Unió de Pagesos, Rafel Español, està previst que els pagesos comencin a plegar les primeres varietats cap a mitjans de la setmana vinent, pels volts del 23 d’agost. El gruix de la producció d’avellana -principalment de la varietat negreta- no es recollirà fins a principis de setembre, també uns deu dies abans del què és habitual. Español ha avançat que, a l’espera de veure com es comporta la meteorologia durant els propers dies, s’estima que enguany la producció assolirà les 10.000 tones, un volum que es considera “normal”. Malgrat tot, el sector considera clau el preu de cotització que fixarà la Llotja de Reus per comprovar si la campanya acabarà sent realment positiva.

El responsable de fruita seca de la Unió de Pagesos, Rafael Español, ha explicat que la Llotja de Reus va tancar la cotització de la lliura d’avellana en 1,80 euros i que, ara, es tem que el preu encara pugui ser inferior. “Els rumors que fa circular el comerç és que s’obrirà més a la baixa. Si el preu és inferior als dos euros ja no surten els números”, ha advertit. 

Després de dues males campanyes -l’any passat la producció no va arribar a les 9.000 tones-, el sector confia que les previsions de producció i la cotització de la Llotja de Reus els siguin favorables, tenint en compte que els seus principals competidors, Turquia i Itàlia, també esperen enguany unes collites estàndards

Español ha explicat que el fruit s’ha vist afectat per les oscil·lacions de temperatura. Així, si a l’hivern tot feia indicar un endarreriment de la collita, les calorades l’han avançat finalment uns deu dies. “Portem algunes nits en què està refrescant i això ha permès que l’arbre aguanti les avellanes uns dies més”, ha assenyalat el responsable de fruita seca d’Unió de Pagesos. 

Temas

Comentarios

Lea También