La carretera de Cornudella reobrirà després de dos mesos

La normalitat es recuperarà el 9 d’agost. La via està tallada per un despreniment

01 agosto 2019 16:30 | Actualizado a 07 agosto 2019 09:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de dos mesos amb la carretera tallada, sembla a ser que Cornudella de Montsant recuperarà la normalitat a finals de la setmana que ve. Segons explica l’alcalde, Salvador Salvadó, els municipis de la zona ja han rebut una notificació en la que se’ls informa que el proper divendres 9 d’agost, la C-242 obrirà, novament, al trànsit.

La via està tallada des de finals del passat mes de maig, quan es va produir un despreniment de pedres de grans dimensions al tram comprès entre el restaurant la Venta del Pubill i Cornudella. Aquesta és la carretera d’accés al poble des de Reus, per la qual cosa les comunicacions s’han vist afectades. Era necessari retirar les pedres caigudes i, a més, assegurar la zona i evitar futurs despreniments, per la qual cosa, la carretera s’ha hagut de tallar mentre es realitzaven els treballs. Segons l’alcalde de Cornudella, s’han fet dues voladures i, actualment, s’està treballant en la neteja de la zona. D’aquesta manera, els treballs van sobre el calendari previst pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que preveien que la normalitat es pogués recuperar a finals de juliol.

Camí alternatiu

Actualment, al poble s’hi arriba a través d’un camí alternatiu habilitat per la Generalitat a finals de maig. Es tracta de 600 metres de camí que transcorren paral·lels a la carretera C-242. Com destaca Salvador Salvadó, la via és estreta «i aquests dies que passen molts camions, és una mica problemàtic». Malgrat tot, aquesta alternativa és millor que l’adoptada inicialment de forma provisional: en sentit les Borges del Camp hi havia desviament cap a l’Arbolí (11 quilòmetres) i en sentit Ulldemolins, per Morera de Montsant i Poboleda (23,7 quilòmetres).

El primer cap de setmana amb la incidència, a finals de maig, el municipi es va ressentir amb menys visitants i algunes cancel·lacions a restaurants. Posteriorment, amb el nou camí habilitat, la normalitat es va anar recuperant. Qui ho van patir més, inicialment, van ser els escolars, que no podien arribar amb l’autocar a Cornudella, per la qual cosa, a la Venta del Pubill havien de fer canvi i pujar a un microbús. Més enllà d’això, els veïns del municipi asseguren que el tall de la carretera «no ha afectat gaire», tot i que sí que es remarca que la via és «força estreta».

Ara, amb el 9 d’agost com a data per reobrir el tram afectat de la C-242, el batlle de Cornudella, Salvador Salvadó, ho veu com «una molt bona notícia». «Guanyarem en comoditat. És un descans que, per fi, recuperem la normalitat», afirma.

Comentarios
Multimedia Diari