La carretera de Cornudella romandrà tallada un mes pel despreniment de roques de grans dimensions

Els treballs per netejar la calçada s’allarguen i el municipi nota una baixada de turistes

29 mayo 2019 14:39 | Actualizado a 04 junio 2019 08:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els treballs previstos per restablir la circulació de vehicles per la carretera C-242, entre Cornudella i la Venta del Pubill, s’allargaran més del previst inicialment. El passat divendres, 24 de maig a la tarda, es va produir un despreniment de pedres de grans dimensions al quilòmetre 48 d’aquesta via, el que està dificultant les comunicacions en aquesta zona del Baix Camp. I és que, en concret, els rocs van caure a la carretera que connecta Cornudella amb Alforja. Les previsions eren que aquest mateix dilluns ja es recuperés la normalitat, però davant les dimensions de les pedres que es van desprendre, s’hauran de realitzar tasques de voladura, fet que allargarà els treballs.
Tal com explica l’alcalde en funcions de Cornudella, Salvador Salvadó, hi ha vies alternatives. En concret,  per dirigir-se cap a Alforja i les Borges del Camp, hi ha un desviament per l’Arbolí (11 quilòmetres), mentre que en sentit pujada –cap a Cornudella i Ulldemolins–, el desviament es fa cap a Poboleda i Morera de Montsant (23,7 quilòmetres).

«Està dificultant molt la mobilitat», explica Salvadó, que destaca que a través d’aquestes alternatives, no poden arribar al municipi ni autocars ni camions de grans dimensions. Malgrat tot, remarca que els alumnes han pogut assistir amb normalitat a l’escola.
Tot i les dificultats que s’estan produint aquests dies, l’alcalde en funcions de Cornudella explica que s’està treballant en el condicionament d’un camí com a pas alternatiu que facilitaria les comunicacions, i amb el que espera que la mobilitat de vehicles sigui més fluïda, «perquè, ara, potser es tarda una hora a fer un recorregut que, normalment, és de tan sols 30 minuts», explica. Els treballs de condicionament ja s’estaven realitzant ahir amb previsió que, avui mateix, pogués entrar en marxa la nova via alternativa.

Repercussió en el turisme

Més enllà del que representa pel dia a dia dels veïns de Cornudella i municipis propers, com Albarca o Ulldemolins, l’alcalde en funcions Salvador Salvadó destaca que el tall de la carretera està repercutint negativament a nivell econòmic «amb una baixada de turisme». I és que, amb les dificultats per arribar al municipi, molts visitants no s’aventuren a passar per altres vies.

Així es constata des de la fonda El Recó, a Cornudella. Just aquest passat cap de setmana van tenir pràcticament una vintena de cancel·lacions. Són conscients de les dificultats de les tasques a realitzar, però pateixen perquè la tendència a la baixa del turisme segueixi les properes setmanes, fins que no se solucioni plenament la situació.

Comentarios
Multimedia Diari