La ciutat estrena parc nou a la zona nord, al terreny de Mas Mainer

L’espai, de més de 5.000 m2, tindrà zona esportiva i dues pèrgoles més endavant, fase que suposa 45.000 euros
 

05 diciembre 2017 09:55 | Actualizado a 08 diciembre 2017 12:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciutat suma un nou parc a la zona nord, al terreny de Mas Mainer. Té un espai verd de 5.970 metres quadrats i, un cop estiguin acabades les obres ja iniciades, es farà efectiu un paquet de treballs complementaris per convertir el parc en una zona esportiva amb dues pèrgoles.

I és que la intenció de la iniciativa és dotar de més zona verda aquella zona, en la qual viu molta gent.

Per aquest motiu, des del Govern de Reus es pretén ampliar el projecte d’enjardinament, mobiliari urbà i els elements relacionats amb l’esport i lúdics. 

Una vegada completat, el nou parc de Mas Mainer tindrà un primer àmbit d’accés enjardinat, a tocar de l’avinguda de l’Onze de setembre. Un segon àmbit acollirà una zona de jocs infantils; i un tercer àmbit, a tocar del mur que limita amb la via del ferrocarril, on s’instal·larà la zona esportiva. 

El Pla de Millora Urbana 6.01 Mas Mainer de Reus està promogut per Unifamiliar Sant Jordi S.A. Des de la seva projecció s’ha volgut mantenir i conservar el seu patrimoni original, com és el cas dels elements vegetals així com els dos eucaliptus de grans dimensions i dos elements arquitectònics: la glorieta i un antic dipòsit d’aigua. 

El nou parc consta de dues zones de paviment continu de formigó, una zona amb sauló, dos passos amb peces ceràmiques i diferents zones enjardinades amb gespa, plantes arbustives i arbrat, amb equipament de xarxa de reg.

També consta d’enllumenat i mobiliari urbà, format per dos bancs longitudinals de formigó, i una font.

Pròximament, l’Ajuntament de la capital del Baix Camp executarà les obres complementàries per dotar el parc de la zona esportiva, així com de més mobiliari urbà i arbrat. 

Esports i compres

La intenció és també que s’instal·lin dues cistelles de street bàsquet i paviment per a pista esportiva. Igualment, es construiran les dues pèrgoles –una a la zona enjardinada d’accés i l’altra a la zona de jocs infantils– i s’instal·larà el mobiliari urbà, amb bancs i papereres.

I finalment es plantaran 18 nous arbres: 10 til·lers i 8 lledoners. El pressupost d’aquesta fase és de 45.338,79 euros.

Val a dir que la zona inaugurarà aviat l’obertura imminent del nou supermercat Mercadona el dia 11 de desembre. Una gran quantitat de veïns reusencs residents dels voltants podran anar a realitzar les seves compres sense haver d’agafar el cotxe o haver de caminar gaire. 

Comentarios
Multimedia Diari