'La crisi ens ha ensenyat a aprofitar les gangues'

L'agència de viatges Esquiades. com, especialitzada en destinacions d'esquí i turisme de muntanya, farà aquesta temporada vinent 15 anys. Durant aquest període, la marca de l'empresa 'Viajes para ti' ha ampliat el seu teixit humà, s'ha internacionalitzat molt més i, segons remarca el business developer Nacho Villena, amb 'Busco un chollo', també "s'avança satisfactòriament"

19 mayo 2017 16:29 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Com està funcionant el procés de internacionalització d’Esquiades.com?

- Probablement aquesta sigui la quarta temporada que estem venent fora els paquets de viatges i ho estem fent força activament a França i a Anglaterra. Podem dir, que és un assumpte una mica dificultós. Tenim el web traduït al francès i a l’anglès i tenim força trànsit de públic en la zona francesa. Bàsicament és perquè estan més a prop d’una de les nostres destinacions més punteres, Andorra. Si comptabilitzem, en el cas francès, podem dir que un 3,5% de les reserves són d’allà. Sembla un percentatge molt baix, però si ens fixem en les reserves, són moltes. En el cas del Regne Unit costa molt més, perquè ja has d’esperar que les persones agafin l’avió.

 

- Estrangers i autòctons busquen el mateix pel que fa a destinacions de muntanya i esquí?

- Són força similars. Les destinacions més habituals són Andorra i el Pirineu en general. Pel que fa al client autòcton, potser fa més escapades, aprofita un parell de dies a la neu. L’estranger, en canvi, es queda més temps i vol un viatge més complet, ja que està més lluny.

 

- Quantes reserves han aconseguit aquest 2016, doncs?

- Durant el 2016 hem tingut més de 160.000 reserves, tot comptant l’assolit als tres portals de Viajes para ti, és a dir, Esquiades.com, BuscoUnChollo.com i Amimir.com.

 

- Quantes reserves al dia ?

- Oscil·la, però hi ha dies que generem més de 1.500 reserves.

 

- I en què consisteix Amimir.com?

- És el nostre nou portal de reserves d’hotel, on ja tenim més de 25.000 hotels carregats i disponibles. És el nostre gran repte de cara als anys vinents.

 

- Això voldrà dir més feina...

- Ara som vora setanta persones treballant. Enguany, hem contractat prop de 26 més. Tenim previst ampliar les nostres oficines 200 m2 i arribar als 100 treballadors aquest 2017. A hores d’ara, estem fent moltes entrevistes i busquem també perfils joves sense experiència, amb ganes de treballar i de diferents titulacions, ja siguin informàtics, estudiants de turisme, d’administració i finances, etc. A més, també disposem d’una altra oficina a Andorra, on hi ha sis persones.

 

- I doncs, la crisi els afavoreix o els afecta?

- Ni una cosa ni l’altra. Som una agència que sempre ens hem fixat en el preu, i cada vegada tenim més portafoli de productes i donem més opcions. A més, crec que l’esquí el pot practicar tothom ara, la concepció que es tenia fa 10 anys com a esport d’elit i llunyà ja no hi és. Ara pots marxar un cap de setmana a la neu per 78 euros per persona, amb hotel, esmorzar... Surt molt assequible. El darrer any s’ha notat molt l’interès per l’esquí, que sembla no patir la crisi.

 

- Tot i això la gent segueix buscant gangues, oi?

- El portal BuscoUnChollo.com, per exemple –que va crear-se el 2010–, sembla haver sortit afavorit per això mateix, la crisi. Malgrat tot, es produeix un fenomen curiós. I és que tot i semblar haver arribat a certa estabilitat econòmica, la gent, fins i tot, amb recursos, cerca les opcions econòmiques. A la gent, a més, li satisfà trobar aquestes grans oportunitats. I és que la crisi ens ha ensenyat a aprofitar les gangues, i a no malgastar diners. Ningú vol pagar de més.

 

- S’ha generat una cultura de gaudir amb seny, doncs...

- Exacte. La gent és més conscient de la salut de la seva butxaca. Tot i això, en buscar les gangues, molts es troben amb preus difícils de creure, però oferim totes les possibilitats. Afavorir que la recerca també sigui fàcil de fer i et permeti dur a terme tot en una sola pàgina és clau. Intentem tocar totes les destinacions. Molta península, costa i altres destinacions més allunyades com ara Punta Cana o Sardenya.

Comentarios
Multimedia Diari