La càrrega del deute condiciona les inversions de Falset per al 2017

L'Ajuntament ha aprovat un pressupost de dos milions d'euros. Destinarà 277.100==euro== al capítol d'activitats i al nou Centre Cultural, qüestions que destaca entre les seves principals apostes

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Falset va aprovar en el darrer ple municipal el pressupost per al 2017, que s’eleva fins als dos milions i mig d’euros. Pel que fa a l’endeutament, i segons informen des del consistori, a final de 2016 ha aconseguit reduir-se per sota dels dos milions d’euros, una barrera que es va superar per primer cop l’any 2009. Concretament, s’ha acabat el 2016 amb un deute municipal de 1,9 milions d’euros, que aquest any s’espera reduir encara més.

Atesa la càrrega del deute, i segons subratlla el propi Ajuntament, resten molts pocs recursos per inversions. Es preveuen destinar 25.000€ a la substitució de lluminàries per baix consum, 68.513€ a la planta de desnitrificació, 10.000€ per pagar la meitat de la compra de la casa del Portal dels Ferrers i 13.000 € per millores al camp de futbol. D’altra banda, hi ha 34.800€ que, en la mesura que puguin complementar-se amb d’altres ingressos, podran destinar-se a altres projectes com l’arranjament de certs carrers.

Al capítol d’activitats culturals (festes, Fira del Vi, Artesana, activitats esportives, etc.) i al nou Centre Cultural, que constitueixen una aposta del consistori, s’hi dedicaran 277.100 €, que, descomptats els ingressos previstos, representaran un cost net de 123.188 €4. Pel que fa a subvencions a entitats sense ànim de lucre, la partida prevista és de 34.799€.

L’Ajuntament, a més, es gastarà poc més d’un milió d’euros en personal (inclòs el contractat a temps parcial). Una altra partida important, segons el consistori, és la de reparacions i manteniments, a què es destinarà 198.000€, necessaris atès l’estat de moltes instal·lacions municipals.

La proposta pressupostària va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra dels regidors de l’oposició (PSC i CDC). Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Miquel Puig, «l’Ajuntament de Falset tindrà uns ingressos recurrents d’aproximadament dos milions i mig d’euros, els quals provenen sobretot d’impostos (com IBI, vehicles, IAE, plusvàlua o obres), taxes i preus públics (aigua, clavegueram, escombraries, ocupació de l’espai públic, guarderia, piscina, teatre...), així com de la participació en els ingressos de l’Estat i de la Generalitat».

A aquests ingressos s’hi han d’afegir subvencions d’altres administracions. Per a 2017 l’Ajuntament ja compta amb l’aportació de la Diputació per al Pla d’Acció Municipal (PAM), de 200.000 €, i d’una subvenció de la Generalitat per a construir una planta de desnitrificació de l’aigua (34.360€).

Comentarios
Multimedia Diari