La distribució d'aliments al menjador social no tanca a l'agost

L'Ajuntament garanteix el funcionament de la gestió alimentària mentre algunes entitats fan vacances

19 mayo 2017 22:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Durant el mes d’agost algunes de les entitats que formen part de la xarxa de distribució d’aliments tanquen. L’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus garanteix, un any més, el funcionament del programa de gestió alimentària durant aquest mes perquè les famílies que durant tot l’any són ateses per aquestes entitats puguin passar a recollir els seus aliments al menjador social.

Aquesta mesura pretén aconseguir dos objectius: d’una banda, aprofitar l’aliment fresc, ja que en aquesta època és quan hi ha més fruita i verdura, i de l’altra, que les famílies que ho necessitin rebin aliments durant tot l’any.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, destaca la tasca de les persones voluntàries que reparteixen els aliments: «És lògic que moltes persones voluntàries facin vacances a l’agost, ja que fan una tasca altruista molt important durant la resta de l’any; per això hem buscat aquesta solució, en què el menjador social, també portat per voluntariat, faci la tasca de les entitats tanquen a l’agost. Per a les famílies suposa només un petit canvi d’ubicació, ja que recullen els aliments el mateix dia que ho feien a l’entitat que tenen assignada de forma habitual».

Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les següents: les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i Església Evangèlica Pentecosta i Misionera.

El menjador social, que actualment té dos locals a la ciutat i està gestionat per Càritas, també participa en el programa de gestió alimentària responsable de Reus. Personal voluntari es dedica durant tot l’any a la recuperació i distribució d’aliment fresc i cuinat.

Comentarios
Multimedia Diari