Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus REUS

La dualitat del número 15

La videodansa '15', fusió entre el llenguatge audiovisual i la dansa, i entregistrada al Círcol de Reus, s´estrenarà aquest dissabte a Madrid

Whatsapp
Imatge de la ballarina Anna Borràs durant la gravació del vídeo. Foto: Marta Arjona

Imatge de la ballarina Anna Borràs durant la gravació del vídeo. Foto: Marta Arjona

15 (Teaser Dance Short Film) from DansPXL on Vimeo.

El treball de fusió de la dansa i la càmera «15», protagonitzada per la ballarina reusenca Anna Borràs i dirigida per la vallenca Marta Arjona, s’estrenarà aquest dissabte a Madrid, en el marc del festival Òxido Fest. Aquest certamen, que celebra aquest cap de setmana la seva segona edició, té com a objectiu desenvolupar la correlació que hi ha entre la dansa i l’art, la tecnologia, el cinema, la música, la fotografia, el vídeo i el hip-hop.

«15» és una peça de screendance (videodansa) a càrrec de la productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques DansPXL. La directora d’aquesta, Marta Arjona, serà l’encarregada de presentar aquest dissabte a la capital el seu projecte. A més d’això, durant el festival es farà una trobada artística on explicarà en què es basa el seu treball de fusió.

Segons explica Arjona, «15» té dos significats: «Antropològicament, per als maies el número 15 era sagrat, era un sinònim d’innocència i bondat, però també la part més fosca de les persones». Amb aquesta dualitat, i seguint la creença maia, Arjona apunta que «el número 15 té la capacitat de fer sorgir allò ocult que tenim les persones i allunyar els mals». La peça, tal com descriu la directora, comença amb una part fosca, on a poc a poc la música i la veu en directe del cantant vallenc Jaume Martínez, va donant a l’Anna, la protagonista, una essència de sensibilitat que la fa cada cop més forta.

La videodansa, com bé comenta la Marta, dóna la possibilitat de tenir un marge d’experimentació per a la dansa més gran, i això permet que aquesta disciplina sigui més accessible i pròxima per a tothom, ja que el seu format audiovisual facilita que produccions com ara «15» es puguin trobar a les xarxes socials, a Youtube o a Vimeo. En aquesta plataforma ja es pot veure el tràiler de la peça, i al web de DansPXL i en les seves respectives pàgines de Facebook i Twitter es poden veure altres projectes semblants a «15», projectes de videodansa i de fotodansa. La peça de videodansa va ser enregistrada el passat mes de maig al Círcol de Reus, amb la col·laboració del Centre Cívic de Valls i la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. Darrere les càmeres del projecte hi han estat Alberto Pérez, acompanyat per Helle Kettner, Júlia Gimeno i Tània Sala. Tota la part d’estilisme i maquillatge ha anat a càrrec de Maite Blasco de MB Disseny en Bijuteria (Valls) i la fotografia de la fixa de Mariona Olmos de MW Fotografia (Barcelona).

Temas

  • REUS

Comentarios

Lea También