La dualitat del número 15

La videodansa '15', fusió entre el llenguatge audiovisual i la dansa, i entregistrada al Círcol de Reus, s´estrenarà aquest dissabte a Madrid

19 mayo 2017 22:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

15 (Teaser Dance Short Film) from DansPXL on Vimeo.

El treball de fusió de la dansa i la càmera «15», protagonitzada per la ballarina reusenca Anna Borràs i dirigida per la vallenca Marta Arjona, s’estrenarà aquest dissabte a Madrid, en el marc del festival Òxido Fest. Aquest certamen, que celebra aquest cap de setmana la seva segona edició, té com a objectiu desenvolupar la correlació que hi ha entre la dansa i l’art, la tecnologia, el cinema, la música, la fotografia, el vídeo i el hip-hop.

«15» és una peça de screendance (videodansa) a càrrec de la productora audiovisual i fotogràfica especialitzada en dansa i arts escèniques DansPXL. La directora d’aquesta, Marta Arjona, serà l’encarregada de presentar aquest dissabte a la capital el seu projecte. A més d’això, durant el festival es farà una trobada artística on explicarà en què es basa el seu treball de fusió.

Segons explica Arjona, «15» té dos significats: «Antropològicament, per als maies el número 15 era sagrat, era un sinònim d’innocència i bondat, però també la part més fosca de les persones». Amb aquesta dualitat, i seguint la creença maia, Arjona apunta que «el número 15 té la capacitat de fer sorgir allò ocult que tenim les persones i allunyar els mals». La peça, tal com descriu la directora, comença amb una part fosca, on a poc a poc la música i la veu en directe del cantant vallenc Jaume Martínez, va donant a l’Anna, la protagonista, una essència de sensibilitat que la fa cada cop més forta.

La videodansa, com bé comenta la Marta, dóna la possibilitat de tenir un marge d’experimentació per a la dansa més gran, i això permet que aquesta disciplina sigui més accessible i pròxima per a tothom, ja que el seu format audiovisual facilita que produccions com ara «15» es puguin trobar a les xarxes socials, a Youtube o a Vimeo. En aquesta plataforma ja es pot veure el tràiler de la peça, i al web de DansPXL i en les seves respectives pàgines de Facebook i Twitter es poden veure altres projectes semblants a «15», projectes de videodansa i de fotodansa. La peça de videodansa va ser enregistrada el passat mes de maig al Círcol de Reus, amb la col·laboració del Centre Cívic de Valls i la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació. Darrere les càmeres del projecte hi han estat Alberto Pérez, acompanyat per Helle Kettner, Júlia Gimeno i Tània Sala. Tota la part d’estilisme i maquillatge ha anat a càrrec de Maite Blasco de MB Disseny en Bijuteria (Valls) i la fotografia de la fixa de Mariona Olmos de MW Fotografia (Barcelona).

Comentarios
Multimedia Diari